Rețeta zilei. Tort Kümbet Pasta, un desert cu o formă și un gust deosebit

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
29/04/2020, 07:55
Rețeta zilei. Tort Kümbet Pasta, un desert cu o formă și un gust deosebit
Rețeta zilei. Tort Kümbet Pasta, un desert cu o formă și un gust deosebit. Sursa foto: Pinterest.com

Statul în casă este ideal pentru a descoperi noi pasiuni. Dacă printre acestea se numără și gătitul atunci este momentul perfect să încerci un tort care pe lângă faptul că arată special are și un gust cu totul deosebit. Kümbet Pasta este un desert original turcesc care va fi pe placul tuturor.

Rețeta zilei.  Kümbet Pasta, un tort special cu formă specială de „mușuroi”

Tortul Kümbet Pasta sau prăjitura mușuroi, așa cum mai este cunoscută în domeniul cofetăriei, nu are doar un aspect foarte plăcut ochiului, ci și un gust special. Combinația dintre blatul moale de ciocolată și crema fină de lapte cu cocos este nemaipomenită.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare pentru blat: 

  • 4 ouă
  • 160 de grame de zahăr pudră
  • 160 de grame de făină albă
  • 25 de grame de cacao
  • un plic de zahăr vanilat
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei de floarea soarelui

Ingrediente necesare pentru cremă: 

  • 160 de grame de făină albă
  • 1 litru de lapte
  • 50 de grame de unt de calitate
  • 180 de grame de zahăr alb
  • 200 de grame de nucă de cocos
  • un ou
  • 20 de grame de amidon
  • 200 de grame de nucă de cocos
  • o linguriță de esență de vanilie

De asemenea, pentru acest desert turcesc mai ai nevoie și de 350 ml de lapte și 2 plicuri de spumă pentru prăjituri cu gust de frișcă pe care le vom folosi la decor.

Mod de preparare Kümbet Pasta. Pașii de care trebuie să ții cont:

  1. Prima oară vom pregăti blatul, iar pentru el avem nevoie să amestecăm într-un bol ouăle și zahărul pudră pe care le vom mixa împreună până când se dublează volumul compoziției
  2. Se adaugă treptat și uleiul amestecând continuu. La final se adaugă și zahărul vanilat
  3. Într-un alt bol se amestecă făina cu cacao, sarea și praful de copt
  4. Amestecul de făină de la punctul 3 se adaugă peste ouă și se mixează la viteză mică
  5. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru circa 20-25 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius
  6. Când este gata blatul se lasă să se răcească și abia apoi se taie în două foi egale
  7. Între timp se pregătește crema pentru care avem nevoie tot de un bol încăpător în care vom amesteca 200 ml de lapte cu 30 de grame de făină și amidon
  8. Separat, într-o cratiță mică se toarnă restul de lapte, 800 ml, și se pune la aragaz, la foc mic. Se adaugă treptat în lapte făina și se amestecă bine
  9. În cratița aceasta se mai toarnă zahărul și oul și se amestecă până când crema începe să se îngroașe
  10. Crema se ia de pe foc pentru a se adăuga în ea untul, esența de vanilie și nuca de cocos rasă. Se amestecă bine până când se topește untul
  11. Se tapetează un bol cu folie de plastic și se pune foarte atent prima foia de blat. Blatul se însiropează cu 50 ml de lapte și se toarnă peste crema de lapte cu cocos și se nivelează bine
  12. Se însiropează bine cu lapte și celălalt blat și se pune peste cremă. Se taie frumos marginile astfel încât blatul să intre perfect în bol
  13. Sfat: marginile nu se aruncă pentru că pot fi folosite pentru decorul tortului
  14. Bolul se acoperă cu folie de plastic și se dă la rece, la frigider, timp de aproximativ 8 ore
  15. Praful de frișcă se mixează cu 250 ml de lapte până când se formează o cremă fermă
  16. Tortul se toarnă cu fața în jos pe un platou și se îmbracă în crema de frișcă
  17. Se decorează cu firimiturile de blat
  18. Tortul mai trebuie să stea încă 30 de minute la rece înainte de a fi servit
  19. Poftă bună!

 

 

 

 

Închide ×