Rețeta zilei. Tort Ferrero Rocher, un desert de lux la îndemâna oricui

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
22/04/2020, 13:02
Rețeta zilei. Tort Ferrero Rocher, un desert de lux la îndemâna oricui
FANATIK îți spune cum să prepari cel mai bun tort Ferrero Rocher. Sursa foto: bucataras.ro

Ți-e poftă de un desert savuros și sofisticat în același timp? Atunci avem pentru tine o rețetă care cu siguranță îți va face mare plăcere. Este vorba despre celebrul tort Ferrero Rocher, pe care îl poți prepara de unul singur, fără foarte mare efort.

Tortul Ferrero Rocher, un răsfăț dulce pentru întreaga familie

Iar dacă nu te-am convins încă să îl încerci, îți spunem că acest preparat este ideal la ocazii speciale și îi va cuceri fără îndoială pe micuții tăi, cei mai exigenți dintre pofticioși. În plus, promitem că silueta ta nu va avea foarte mult de suferit, pentru că vei folosi doar ingrediente sănătoase. Ai nevoie de:

  • 5 buc ouă
  • 180 g făină
  • 100 g alune de pădure mărunţite
  • 180 g zahăr tos
  • 40 g cacao
  • 100 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 praf sare
  •  250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 280 g Nutella
  • 1/2 buc foaie de napolitană sfărâmată

Cum să prepari cel mai bun tort Ferrero Rocher

Ouăle se bat cu un praf de sare, după care se adaugă zaharul tos, uleiul, laptele şi esenţa de vanilie. Se amestecă în continuare, iar în loc de esenţă se poate pune şi zahăr vanilat. Făina trebuie cernută înainte de a fi adăugată, împreună cu praful de copt şi cacaua. Se amestecă totul cu grjă pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se adaugă alunele de pădure mărunţite, iar compoziţia pentru blat se pune într-o tavă tapetată cu hârtie, rotundă, cu diametrul de 23 de cm. Se introduce în cuptorul preîncins la 160 C pentru 35 – 40 minute sau până când blatul trece testul cu scobitoarea, după care se lasă blatul la răcit.

Dacă este puţin bombat, se taie căpăcelul, pentru a-l nivela, imediat ce s-a răcit. În timp ce se coace blatul, se prepară crema. Ciocolata trebuie topită, după caz în cuptorul cu microunde circa un minut sau la bain marie, apoi este lăsată să se răcească la temperatura camerei.

Se mixează untul şi se adaugă Nutella, se continuă procesul până se obţine o compoziţie omogenă. Treptat se adaugă şi ciocolata topită şi răcită. Se păstrează trei linguri din cremă, pentru decor, iar în restul se adaugă foaia de napolitană mărunţită şi se amestecă, după care se taie blatul în trei.

Se poate împărţi de la bun început şi compoziţia de blat în trei şi coaptă fiecare parte individual, pentru a scăpa de tăiatul blatului. În cazul acesta, timpul de coacere va fi diferit. După gust şi preferinţe, blatul poate fi însiropat cu un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom sau migdale.

Crema cu napolitană se împarte şi ea în trei, ca să fie de ajuns pentru fiecare parte din blat. După ce este uns fiecare blat, la final se acoperă cu blatul capac şi se trece la decorare. Se tapetează marginile tortului cu alune de pădure tăiate grosier sau mărunţite, după preferinţe.La final, tortul se lasă la frigider pentru minimum o oră. Nu ne mai rămâne decât să îți dorim poftă bună și spor la gătit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×