Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, despre alimentele sănătoase! Detalii despre consumul de mezeluri

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 16:52
Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, despre alimentele sănătoase! Detalii despre consumul de mezeluri GALERIE FOTO
Gheorghe Mencinicopschi a tras un semnal de alarmă în privința cărnii și a mezelurilor. Sursa foto - facebook

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a lansat o nouă ipoteză despre alimentele sănătoase! Astfel, profesorul a specificat că mezelurile și carnea sunt principalele alimente care provoacă, din păcate, cancerul. Acesta a explicat totuși că cele două nu trebuie excluse total din alimentație, dar a tras și un semnal de alarmă în privința lor. Mencinicopschi spune că mezelurile și carnea, în general, trebuie consumate cu moderație.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, despre alimentele sănătoase!

Mezelurile cu mai puțini aditivi care scad riscul de cancer sunt cele crud uscate, iar carnea afumată este toxică. Nici banalul grătar nu e tocmai sănătos, a explicat specialistul în nutriție. „Să nu abuzăm și să consumăm produse din carne procesată în fiecare zi. La o masă nu vom mânca numai mezeluri, dar atenție, de preferat sunt cele crud-uscate, cu puține ingrediente.

Trebuie să consumăm mai puțin, dar de calitate. Atenție și la pateuri, mai ales cele de origine animală, dar nici cele vegetale nu sunt excluse, atenție la produsele cu foarte multă sare, tobele, caltaboșii, pot avea foarte mulți aditivi. Nu trebuie să excludem aceste preparate, dar un consum constant și în cantitate mare poate duce la creșterea riscului de cancer.

Detalii despre consumul de mezeluri

Astăzi este un fenomen destul de larg răspândit, când se face o afumare improprie, chiar mai periculoasă decât cea industrială, când se face focul direct sub ele. Ard grăsimile, iar fumul este cancerigen. Afumarea se face cu fum rece. Fripturile pe grătar, sub focul deschis, la fel de periculoase. Se găsesc grătare sub formă de disc. Grătarul cu focul sub carne nu este bun”, a explicat profesorul.

De-a lungul timpului, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a atras atenția în legătură cu mai multe alimente care se găsesc mai mereu pe mesele românilor, un popor care preferă să mănânce carne în detrimentul legumelor și fructelor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×