Dacă te-ai săturat de prăjiturile și dulciurile din comerț îți propun să încerci ceva nou și rapid chiar la tine acasă. Rețeta de bezele este una foarte simplă și nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Încearcă pașii de mai jos și te vei bucura de un desert care va fi atât pe placul celor mici, cât și pe placul celor mari.
Rețeta zilei. Bezele simple și ușoare, chiar la tine acasă
Bezelele se fac extrem de ușor, dar nu tuturor ne ies așa cum trebuie. Nu este nicio problemă dacă greșești și bezele nu ies ca la carte, tot ce trebuie să faci este să perseverezi și mai ales, să ții cont de câteva sfaturi utile.
În primul rând, trebuie să fii foarte atentă la separarea albușurilor de gălbenușuri, niciun strop de gălbenuș nu trebuie să cadă în vasul cu albușurile pentru că atunci se strică compoziția. În al doilea rând, este foarte important să folosești vase și obiecte foarte bine spălate și degresate.
Pont: evitați vasele din plastic pentru că sunt extrem de greu de degresat, lucru care v-ar putea strica rețeta de bezele.
Ingrediente necesare pentru acest desert:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
- 4 ouă de la care se vor folosi doar albușurile
- 250 de grame de zahăr pudră
- o linguriță de oțet
- un praf de sare
- coloranți alimentari dacă doriți să le faceți cât mai plăcute ochiului.
Mod de preparare bezele de casă. Pașii de care trebuie să ții cont:
- Albușurile se bat cu zahărul pudră cu ajutorul unui mixer
- Zahărul se va adăuga treptat în timp ce bateți albușurile pentru a avea timp să se topească
- Adăugați oțetul sau zeama de la o lămâie. Acidul ajută albușurile să rămână cremoase și să nu se separe în timpul mixării
- Albușurile se bat până când devin o spumă cremoasă, dar ușor tare
- La acest pas se poate adăuga colorantul alimentar, orice culoare vă place
- Bezelele se pun într-o tavă de copt cu ajutorul unui poș sau cu lingura
- Tava trebuie să stea la cuptor pentru circa 10-15 minute, la 110 grade Celsius
- Bezelele se consumă simple sau se pot folosi pentru ornarea altor prăjituri sau torturi.
Ce este bezeaua și de unde vine această denumire
Cuvântul bezea vine din cuvântul francez „baiser” care înseamnă „sărut”. În vremurile trecute se folosea expresia „a trimite sau a împărți bezele”, adică de a mima săruturi ducând degetele la buze. Acest gest îl făceau foarte des actrițele la finalul spectacolelor, în aplauzele publicului.
Bezeaua este un desert de cofetărie foarte simplu, mai ales că se prepară din două ingrediente de bază: zahăr și albușuri. Acest preparat mai poartă de numirea în limba franceză și engleză de „meringue”, în timp ce în limba spaniolă se numește „merengue”.
Acest desert se modelează cu ajutorul unui poș sau se poate porționa cu lingura, lucru care face ca forma sa finală să fie una simplă, dar rafinată.