Rețeta zilei 23 octombrie. Tartă cu ciocolată și alune de pădure

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 11:29
Rețeta zilei 23 octombrie. Tartă cu ciocolată și alune de pădure
Rețeta zilei. Tartă cu ciocolată și alune de pădure. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta zilei de miercuri, 23 octombrie, este tarta de ciocolată și alune de pădure. Această rețetă se poate pregăti și fără coacere doar că diferă puțin ingredientele. Tarta este ușor de pregătit orice rețetă ai alege, fie că este cu vanilie, fie că este cu caramel sau ciocolată.

Rețeta zilei de miercuri, 23 octombrie. Tartă cu ciocolată și alune

Ingrediente necesare pentru aluat: 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 300 de grame de făină albă
  • 200 de grame de unt la temperatura camerei
  • o jumătate de linguriță de cacao
  • un ou
  • două linguri de zahăr brun
  • un praf de sare
  • o jumătate de pahar de apă rece

Ingrediente necesare pentru umplutură: 

  • 250 de grame de ciocolată neagră
  • 150 de grame de alune de pădure
  • 200 ml de frișcă lichidă
  • 10 grame de unt
  • fructe, alune de pădure sau cacao pentru decor.
Tarta de față se poate pregăti și fără coacere
Cum se prepară tarta cu ciocolată și alune de pădure. Sursa foto: Pinterest.com

Cum se prepară cea mai delicioasă tartă cu ciocolată și alune de pădure

  1. Prima dată vom face aluatul pentru tartă. Pentru aceasta vom frământa toate ingredientele până când se obține o cocă potrivit de tare
  2. Coca obținută se lasă la rece timp de 20 de minute
  3. Aluatul obținut se întinde într-o tavă rotundă pentru copt și se taie marginile ca să arate frumos
  4. Tava se acoperă cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 30 de minute
  5. Și acum trecem la umplutură. Pentru aceasta frișca se fierbe și apoi se toarnă ciocolata, untul topit și alunele mărunțite
  6. Se lasă umplutura să se răcorească puțin și apoi se umple aluatul copt
  7. Tarta obținută se dă la rece pentru o oră ca să se întărească crema
  8. Tarta se decorează cu alune sau fructe de pădure
  9. Se servește cu un pahar de limonadă rece
  10. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×