Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu dovleac

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 13:38
Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu dovleac
Plăcinta cu dovleac, deliciul copilăriei. Sursa foto: adevarul.ro

FANATIK îți aduce rețeta zilei, iar astăzi vom găti împreună un nou preparat cu totul și cu totul special, caracteristic zilelor de toamnă. Este vorba despre plăcinta cu dovleac, care nu doar că îi va impresiona pe toți cei dragi, ci și aduce fără îndoială aminte de gustul fraged al copilăriei.

Plăcinta cu dovleag, un răsfăț de toamnă pe placul tuturor

În plus, cu toții știm că dovleacul, unul dintre cele mai de preț daruri ale toamnei, are numeroase beneficii asupra stării noastre de sănătate, conţine betacaroten, potasiu şi sodiu, care contribuie la protecția organismului împotriva cancerului, bolilor de inimă și afecțiunilor mentale. Totodată, menţine vederea bună, are puţine calorii și te ajută să-ți reglezi glicemia, în cazul în care ești diabetic, iar semințele sale pot elimina viermii intestinali.

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 3 ouă şi 1 ou pentru uns
  • 400 gr zahăr
  • 1 nucă de drojdie
  • 1 ceaşcă mare cu lapte
  • 3 linguri smântână
  • 1 castron cu dovleac ras
  • 1 pachet şi jumătate de unt şi 50 gr pentru uns tava
FANATIK îți spune cum să prepari cea mai bună plăcintă cu dovleac. Sursa foto: adevarul.ro
FANATIK îți spune cum să prepari cea mai bună plăcintă cu dovleac. Sursa foto: adevarul.ro

Cum să prepari cea mai fragedă plăcintă cu dovleac

Pentru început, trebuie să desfaci drojdia în laptele cald şi în smântână, frecând apoi untul cu zahăr până se face spumă. Adaugă ouăle peste untul frecat cu zahăr, după care şi drojdia cu lapte şi smântână. De îndată ce s-au amestecat, adaugă făina, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Pentru un plus de savoare, poți adăuga și praf de scorțișoară, cu puțină sare. Apoi, frământă bine compoziţia și las-o să „se odihnească”, preț de câteva minute. Între timp, unge o tavă cu cele 50 de grame de unt, întinde aluatul cât este tava de mare, inclusiv pe pereţi, suficient cât să învelească plăcinta.

Umple foaia cu dovleac, închide asemenea unui plic şi unge cu unt şi ou. Apoi, lasă la foc mic, timp de o oră şi jumătate, cel mult două, până este gata plăcinta delicioasă şi aromată care te va duce cu gândul la zilele în care bunica o prepara cu multă dragoste pentru întreaga familie. Se poate servi presărată cu zahăr pudră şi cu o lingură de smântână alături. Nu ne rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×