Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună dulceață de dovleac

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
28/09/2019, 12:12
Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună dulceață de dovleac
FANATIK îți propune să gătim astăzi dulceață de dovleac. Sursa foto: adevarul.ro

Așa cum te-ai obișnuit, FANATIK îți aduce rețeta zilei, iar astăzi vom găti împreună un deliciu specific zilelor de toamnă. Este vorba despre dulceața de dovleac, un preparat de care întreaga familie se va îndrăgosti cu siguranță. Pentru ca fuziunea dintre actual și tradițional să fie perfectă, vom adăuga stafide și puțină scorțișoară.

Dovleacul se poate transforma într-o dulceață savuroasă.

Este de ajuns să auzi vorbindu-se despre dovleac și îți vine imediat în minte gustul fraged al unei plăcinte. Acest simbol al sezonului de toamnă se poate transforma cu foarte mare ușurință și într-o dulceață absolut savuroasă. În plus, poate fi preparat chiar la tine acasă și nu trebuie să-ți faci nicio grijă, pentru că este extrem de sănătoasă.

Ingrediente

  • 2 kilograme miez de dovleac
  • 2 kilograme zahăr
  • 1 portocală
  • 1 grepfruit
  • 2 lămâi
  • 6 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 pahare de apă ( 400-450 ml)
  • 2-3 linguri de stafide
  • un praf de scorţişoară
Cum să prepari cea mai bună dulceață de dovleac. Sursa foto: pinterest.rom
Cum să prepari cea mai bună dulceață de dovleac. Sursa foto: pinterest.rom

Cum să prepari cea mai bună dulceață de dovleac cu stafide și scorțișoară

Pentru început, nu uita de înmuiatul stafidelor în apă. Apoi, răzuiește miezul de dovleac și pune la fiert la foc domol, adăugând două pahare de apă. Lasă la fiert până se înmoaie, după care pasează cu un mixer vertical, până obții un piureu. Între timp, stoarce citricele, iar în zeama rezultată adaugă stafidele scurse de apă, vanilia, scorţişoara şi zahărul tos şi fierbe până când se leagă asemenea unui sirop.

Adaugă piureul de dovleac şi continuă fierberea la foc domol, amestecând mereu cu o lingură de lemn, până când dulceaţa capătă consistenţa dorită. De îndată ce dulceața este gata, pune-o în borcane sterilizate la cuptor, inchide cu capace cu filet sau leagă cu celofan dublu. Lasă borcanele la uscat și înarmează-te cu răbdare până în ziua urmatoare, când va putea fi depozitată în cămară. Poftă bună!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×