Rețeta zilei. Cum să prepari prăjitura Hilda

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
18/10/2019, 14:54
Rețeta zilei. Cum să prepari prăjitura Hilda
Prăjitura Hilda, un răsfăț dulce pe placul tuturor. Sursa foto: adevarul.ro

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert savuros, ideal pentru zilele de toamnă, sau pur și simplu ți-e poftă de ceva dulce și ești în pană de idei, FANATIK îți sare în ajutor. Astăzi, te invităm să „faci cunoștință” cu  Hilda, o prăjitură foarte arătoasă, gustoasă și, bineînțeles, ușor de preparat. Blatul pufos și inconfundabila aromă de bezea vor face ca acest deliciu să dispară din farfurie cât ai clipi.

Prăjitura Hilda, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Crede-ne pe cuvânt, acest răsfăț dulce te va cuceri încă de la prima înghițitură și, mai mult decât atât, nu trebuie să-ți faci nicio grijă, pentru că nu necesită un timp îndelungat de preparare. În plus, nucile și migdalele îți oferă doza optimă de energie și vitalitate.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente

  • 250 de grame de zahăr tos
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 cană de lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 125 de grame de margarină sau unt
  •   250 de grame de făină
  •   15-20 de nuci, alune sau migdale
  •   4 albuşuri
  • 400 de grame de gem de prune (1 borcan)
  •   200 de grame de zahăr
Prăjitura Hilda, desertul ideal pentru zilele de toamnă. Sursa foto: prajituria.ro
Prăjitura Hilda, desertul ideal pentru zilele de toamnă. Sursa foto: prajituria.ro

Cum să prepari prăjitura Hilda

Pentru început, pregătește blatul, frecând bine gălbenuşurile cu zahăr tos și margarină sau unt, apoi bate bine, până când zahărul se topeşte, iar untul sau margarina se omogenizează complet. Peste gălbenuşurile frecate adaugă laptele şi praful de copt, stins în puţină zeamă de lămâie sau în lapte, după care cerne făina şi adaugă treptat peste toate aceste ingrediente. De îndată ce s-a încorporat şi făina, adaugă puțin cacao trecut prin sita de ceai, pentru a nu face cocoloaşe. Omogenizează bine, apoi  unge o tavă cu unt şi tapetează cu făină, după care toarnă aluatul pentru blat şi lasă la copt până când e aproape gata.

Între timp, bate foarte bine şi albuşurile pentru bezea, până se întărește spuma, apoi adaugă treptat zahărul şi  bate până se topeşte. De îndată ce blatul este aproape copt, scoate din cuptor, întinde gemul de prune şi pune bezeaua peste. Apoi, lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când bezeaua capătă o culoare arămie. După ce ai pudrat-o cu cacao, prăjitura este numai bună de servit, așa că nu ne rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×