Rețeta zilei. Sushi făcut în bucătăria de acasă, o idee savuroasă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/09/2019, 15:09
Rețeta zilei. Sushi făcut în bucătăria de acasă, o idee savuroasă
Rețeta zilei. Sushi, un preparat japonez delicios. Sursa foto: Pinterest.com

Sushi este un preparat japonez foarte apreciat și în țara noastră. Cei mai mulți gurmanzi caută restaurantele unde pot savura acest preparat delicios, dar se poate pregăti foarte ușor și în bucătăria de acasă. Trebuie doar să știi câteva secrete și preparatul va ieși magnific.

Rețeta zilei de vineri. Sushi, preparatul japonez gătit acasă

Timpul de preparare pentru sushi este de o oră și jumătate, dar la final va merita. Această rețetă este savuroasă și cu siguranță, vei ieși mai ieftin decât la restaurant. Rețeta de sushi făcut în casă este preparatul de care nu te vei mai sătura.

Ingrediente:

  • 500 de grame orez special pentru sushi
  • 5 bucăți de foi nori, se găsesc în magazinele de specialitate japoneză
  • un castravete fabio
  • un morcov
  • somon file
  • pastă wasabi
  • 125 de ml oțet de orez
  • o lingură de ulei
  • 3 linguri de zahăr
  • 800 ml apă plată
  • sos de soia
  • surimi
  • 100 de grame de brânză topită.
Cum se prepară sushi, rețeta japoneză
Ce ingrediente ai nevoie pentru sushi făcut în casă. Sursa foto: Pinterest.com

Mod de preparare sushi, rețeta tradițională

  1. Orezul se fierbe în circa 800 ml de apă. Oala trebuie să stea acoperită cu folie de aluminiu astfel încât să nu intre deloc aer.
  2. Într-o altă oală se pune oțetul de orez, cele trei linguri de zahăr și lingura de ulei. Se lasă pe foc până când zahărul este topit. Pont: nu trebuie să fiarbă!
  3. Când orezul s-a fiert se pune într-o tavă peste care se adaugă amestecul de mai sus și se amestecă. Se nivelează orezul și se lasă la răcit.
  4. Covorașul pentru rulat sushi se înfășoară în folie alimentară.
  5. Se taie morvocul și castravetele în fâșii foarte subțiri.
  6. Pielea de pe somn se îndepărtează cu un cuțit foarte ascuțit, se scot oasele cu penseta și apoi se taie bastonașe.
  7. Foile de nori se taie și ele cam de 4-5 cm astfel încât rulourile să nu iasă prea groase.
  8. Se fac rulourile cu orez la interior și foaia nori la exterior numite maki.
  9. La mijlocului orezului se întinde pasta wasabi și deasupra se pune umplutura de legume.
  10. Brânza topită este indicat să fie pusă într-un poș cu vârful tăiat mic. Se pot servi simple sau cu sos de soia. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×