Rețeta zilei. Supă cremă de cartof dulce, măr și scorțișoară, o rețetă ideală pentru prânz

Catalin Nae  Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
25/09/2019, 13:26
Rețeta zilei. Supă cremă de cartof dulce, măr și scorțișoară, o rețetă ideală pentru prânz
Rețeta zilei. Supă cremă de cartof dulce cu măr și scorțișoară. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta pe care am pregătit-o astăzi este ideală atunci nu ai foarte mult timp la dispoziție. Supa cremă, în general, este perfectă pentru un prânz rapid și ușor, dar și pentru pachetul de serviciu. Mâncarea aceasta se face în doi timp și trei mișcări.

Rețeta zilei. Supă cremă de cartof dulce, măr și scorțișoară

Supa cremă de cartof dulce, măr și scorțișoară este extrem de gustoasă și ușor dulceagă datorită cartofilor. Acest fel de mâncare îți va gâdila papilele gustative datorită scorțișoarei și frunzelor de salvie. Rețeta poate fi pregătită atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingredientele de care ai nevoie pentru această supă delicioasă sunt:

  • 300 de grame de cartofi dulci
  • o ceapă
  • un măr
  • un cățel de usturoi
  • frunze de salvie
  • nucșoară sau scorțișoară, un vârf de linguriță
  • 300 ml supă de legume sau pui
  • sare și piper
Ce ingrediente trebuie să folosești pentru această rețetă
Cum se prepară supa cremă de cartof dulce, măr și scorțișoară. Sursa foto: gourmandelle.com

Mod de preparare supă cremă de cartof dulce, măr și scorțișoară

Rețeta de supă cremă de cartof dulce, măr și scorțișoară se pregătește într-un timp foarte scurt și este ideală atunci când ești pe fugă. Iată care sunt cei 10 pași simpli pe care să-i urmezi:

  1. Cartofii dulci se spală și se pun într-o tavă și se bagă la cuptor timp de 35-45 de minute
  2. Asigură-te că sunt copți dacă au trecut testul cu scobitoarea
  3. Ceapa se taie mărunt și se călește în 3 linguri de ulei
  4. Se adaugă în tigaie și cățelul de usturoi și se ține pe foc până când ceapa devine translucidă
  5. Se pun și frunzele de salvie, trei sunt de ajuns. Frunzele de salvie se scot după 2-3 minute
  6. Toate aceste ingrediente se prăjesc circa 1 minut și apoi se adaugă supa de legume și mărul decojit și tăiat
  7. Se mai fierb 5 minute până când mărul s-a înmuiat
  8. Se adaugă cartofii curățați de coajă și se blendează cu un mixer vertical
  9. Se condimentează cu sare și piper, iar pentru aromă se adaugă scorțișoară
  10. Frunzele de salvie care au fost prăjite mai devreme se folosesc ca și decor. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×