Rețeta zilei de azi, 23 septembrie 2019. Cele mai bune ciorbe pentru sezonul de toamnă

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
23/09/2019, 12:52
Rețeta zilei de azi, 23 septembrie 2019. Cele mai bune ciorbe pentru sezonul de toamnă
Rețeta zilei pentru sezonul de toamnă. Sursa foto: cartederețete.ro

Sezonul de toamnă începe oficial de azi, ia rețeta zilei este specifică acestei perioade. FANATIK vă recomandă două ciorbe pe care le puteți prepara în orice momente al zilei în acest anotimp. Aflați din rândurile de mai jos care sunt ingredientele necesare și secretele preparării lor.

Rețeta zilei: Ciorba de borș cu pui și legume, ideală în sezonul de toamnă

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 400 de grame de aripioare de pui;
  • 2 morcovi;
  • 2-3 cartofi mai mici;
  • o țelină;
  • 100 de grame de fasole verde;
  • ceapă și leuștean după gust;
  • 400 de mililitri de borș;
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui;
  • sare și piper după gust.

Este o ciorbă ideală pentru zilele friguroase. Pentru un plus de savoare, poți adăuga câteva linguri de smântână sau castraveți murați ori varză acră în timp ce supa se fierbe în oală. Înainte de a băga ingredientele în oală, este bine să fierbi aripioarele separat în apă cu sare. Ciorba are un gust delicios dacă e servită cu pâine din vatră.

sezonul de toamnă rețete
Borșul de pui cu legume, o alegere delicioasă pentru zilele friguroase de toamnă. Sursa foto: rețete.unica.ro

Ciorba rădăuțeană, ingrediente și mod de preparare:

Sezonul de toamnă nu poate exista fără ciorba rădăuțeană. Este una dintre alegerile perfecte pentru o zi mohorâtă, mai ales că nu este un preparat cu multă grăsime. Ai nevoie de:

  • 600 de grame de carne de pui dezosată;
  • 300 de grame de smântână;
  • 4 gălbenușuri;
  • 2 cepe;
  • 2 rădăcini de păstârnac;
  • un ardei gras;
  • un morcov;
  • două țeline;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • foi de dafin;
  • sare și piper, după gust;

Foarte important de precizat la această rețetă: gălbenușurile se amestecă cu smântână, iar peste acest amestec, pentru a obține acel gust specific  ciorbei rădăuțene, se adaugă treptat zeamă. Așadar, nu puneți acest amestec imediat în oala cu ciorbă, ci după ce o amestecați cu zeama din oala de pe aragaz.

Ciorba rădăuțeană se poate servi cu ardei iute sau murături, în funcție de gusturi. De asemenea, puteți adăuga mai multe verdețuri în ciorbă, dacă vreți să fie ceva mai aromată. Recomandabil pătrunjel.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×