Rețeta zilei. Supa Tom Yum, o mâncare thailandeză plină de culoare și savoare

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
05/10/2019, 20:33
Rețeta zilei. Supa Tom Yum, o mâncare thailandeză plină de culoare și savoare
Rețeta zilei. Supa Tom Yum, o mâncare picantă și acrișoară. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta pe care o vom prepara astăzi este de origine thailandeză, este picantă, acrișoară și savuroasă. Puteți ghici despre ceva este vorba? Dacă nu, vă spun eu! Este vorba de supa Tom Yum Goong, o rețetă care se prepară cu creveți, dar și cu o varietate de legume și condimente picante.

Rețeta zilei de sâmbătă. Supa Tom Yum Goong, o mâncare picantă și acrișoară

Pentru că a venit sezonul rece a venit timpul supelor. Suta iute de creveți Tom Yum este ideală pentru răceli datorită combinației de ingrediente picante și acrișoare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingredientele de care ai nevoie pentru această supă thailandeză: 

  • 300-400 de grame de creveți decorticați. În cazul în care nu vă plac creveții puteți folosi pulpe de pui fără piele. În situația aceasta supa se va numi Tom Yum Gai.
  • 2 cutii de ciuperci
  • 6-8 roșii cherry
  • 3-4 fire de lemongrass, se folosește doar partea albă
  • 4-5 felii de ghimbir
  • 3-4 linguri de sos de pește care se va folosi în loc de sare
  • 2-3 ardei iuți
  • 2 lingurițe de pastă de chili
  • 3-4 lămâi verzi de la care vom folosi zeama
  • 4-5 fire de coriandru
  • 34 fire de ceapă verde
  • 2 litri de apă.
Ce ingrediente ai nevoie pentru această supă
Cum se prepară supa Tom Yum, rețeta thailandeză. Sursa foto: Pinterest.com

Mod de preparare Tom Yum Goong, supă thailandeză

  1.  Apa se pune la fiert într-un wok sau o oală mai mare
  2. Lemongrass-ul se zdrobește cu dosul cuțitului
  3. Frunzele de la lime se rup și se adaugă în care clocotită
  4. Se adaugă și feliile de ghimbir și se lasă la firt circa 10 minute
  5. Se pune ciupercile și roșiile cherry și se mai lasă la fiert 5 minute
  6. Se adaugă creveții și se mai lasă puțin pe foc
  7. Se ia oala de pe foc și se adaugă sosul de pește, zeama de lime și pasta de chili
  8. Se adaugă firele de coriandru și se pune din nou la fiert pentru câteva minute
  9. Se pune ceapa verde și câteva felii de lime
  10. Supa Tom Yum este gata și pate fi savurată. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

Închide ×