Rețeta Zilei de 4 octombrie. Salam de biscuiți

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
03/10/2019, 14:56
Rețeta Zilei de 4 octombrie. Salam de biscuiți GALERIE FOTO
Rețeta Zilei de 4 octombrie Sursa foto: dulciurifeldefel.ro

FANATIK își aduce Rețeta Zilei de 4 octombrie. Vom găti astă împreună ceva dulce. Salamul de biscuiți se prepară foarte ușor și este un desert pe care cei mici îl adoră, la fel ca cei mari. Este un desert elegat, cu care îți poți aștepta și musafirii.

Ingrediente pentru Rețeta Zilei de 4 octombrie: salam de biscuiți

  •  250 g biscuiți populari
  • 250 g zahăr
  • 100 g unt
  • 50 g cacao
  • 120 ml lapte
  • 120 g stafide aurii
  • esenta de rom
  • zahar pudră

Salamul de biscuiți este una dintre cele mai vechi prăjituri care s-au păstrat până în zilele noastre. Este ușor de fcut, foarte aromat și nu necesită coacere. Acesta este desertul ideal în zilele toride de vară, deoarece nu trebuie să mai pornim cuptorul.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Rețeta Zilei de 4 octombrie
Rețeta Zilei de 4 octombrie. Sursa foto: gustos.ro

Mod de preparare al salamului de biscuiți

Într-un vas se fierb 60 ml lapte şi zahărul pentru a obţine un sirop în care, apoi, se adaugă untul. Se amestecă energic pentru a-l topi. Cacaua se dizolvă în restul laptelui, se amestecă apoi cu crema de unt și se lasă să dea un clocot.

Se mărunţesc biscuiţii, se pun într-un vas cu stafidele şi se toarnă siropul fierbinte și esența de rom. Se amestecă.
Pe o folie alimentară se presară un strat de zahăr pudră şi se pune amestecul cu biscuiţi. Se rulează, formând un rulou care se strânge bine la capete. Se dă la rece, cel mai bine de pe o zi pe alta.

Când este rece, poți servi împreună cu înghețată sau sirop de ciocolată și te vei bucura de cel mai aromat salam de biscuiți pe care l-ai mâncat vreodată.

Închide ×