Rețeta zilei. Supă cremă de sparanghel, o mâncare simplă și ușoară

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
30/04/2020, 08:58
Rețeta zilei. Supă cremă de sparanghel, o mâncare simplă și ușoară
Rețeta zilei. Supă cremă de sparanghel, ușoară și sănătoasă. Sursa foto: Pinterest.com

Supele cremă foarte ușor de pregătit și pe deasupra, sunt și foarte gustoase datorită legumele pe care le conțin. Rețeta pe care v-o recomandă joi, 30 aprilie, conține sparanghel și este gata în numai 30 de minute.

Rețeta zilei de joi, 30 aprilie 2020. Supă cremă delicioasă de sparanghel

Sparanghelul este considerat un aliment minune datorită vitaminelor și mineralele pe care le conține. De asemenea, această legumă care are un preț destul de piperat mai are în compoziția sa foarte mulți nutrienți, calorii și antioxidanți care sunt benefici organismului.

„E un super aliment, foarte bogat în nutrienţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi”, a declarat Adrian Copcea, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, informează descoperă.ro.

În lume se cultivă sparanghel alb, verde şi violet, cel mai des întâlnit în supermarketurile din țara noastră fiind cel verde pe care-l vom folosi la rețeta noastră.

Se spune că sparanghelul violet este cel mai dulce dând un gust desăvârșit preparatelor culinare.

Ingrediente necesare pentru supa cremă: 

  • 400 grame de sparanghel
  • 70 grame de unt
  • 70 grame de făină
  • 4 linguri de smântână
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare supă cremă de sparanghel:

  1. Sparanghelul se curăță, se spală și apoi se pune la fiert în apă cu sare și o linguriță de ulei
  2. Când sparanghelul a fiert se scoate din oală și se strecoară de apă
  3. Zeama în care a fiert această legumă nu se aruncă toată, ci se păstrează circa 500 de ml
  4. Lăstarii de sparanghel se dau prin blender până când se formează o cremă fină
  5. Se pregătește un sos din unt și făină. Tot ce trebuie să faci este să topești untul peste care să adaugi treptat făină până la obținerea unui sos alb
  6. Zeama rămasă se toarnă peste acest sos și se amestecă continuu
  7. Supa cremă obținută se pune pe aragaz, la foc mic, timp de câteva minute până când începe să se îngroașe ușor și să capete un luciu deosebit
  8. La final se adaugă în supă sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia
  9. Supa cremă se servește caldă alături de smântână și câteva vârfuri de sparanghel opărite
  10. Spor la treabă și poftă bună!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×