Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu cafea și cremă de vanilie

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
28/04/2020, 17:07
Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu cafea și cremă de vanilie
FANATIK îți propune să propune o rețetă de prăjitură de cafea și cremă de vanilie. Sursa foto: bucataras.ro

Dacă ți-e poftă de un desert savuros și sofisticat în același timp, dar nu dispui de foarte multe ingrediente, având în vedere că trebuie să rămâi izolat la domiciliu, avem soluția ideală pentru tine. Îți propunem să pregătim împreună o prăjitură cu cafea și cremă de vanilie, ideală pentru a-i răsfăța pe toți cei dragi.

Prăjitura cu cafea și cremă de vanilie, un răsfăț dulce ideal pentru zilele de izolare

Chiar și micii pofticioși vor îndrăgi acest preparat dulce și cremos, iar dacă nu ne crezi pe cuvânt, trebuie doar să îl gătești numaidecât. În plus, silueta ta nu va avea foarte mult de suferit după masa de Paște, pentru că este un desert extrem de ușor, perfect pentru orice moment al zilei. Pentru a trece la treabă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 lingură cafea măcinată fin
  • 2 linguri cafea concentrată
  • 3 gălbenuşuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 esenţă de vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g gem de căpşuni
  • 2 linguri cafea măcinată fin
  • boabe de cafea

Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu cafea și cremă de vanilie

Pentru blatul 1 se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile şi făina, se toarnă compoziţia într-o tavă şi se coace la foc potrivit timp de 25 de minute. Blatul cu numărul 2 se pregăteşte la fel ca primul, numai că în compoziţie se adaugă cafeaua măcinată şi cea concentrată, apoi se coace la foc potrivit 35 de minute. De îndată ce s-a răcit,se taie în două.

Pentru cremă, se amestecă laptele cu gălbenuşurile şi cu amidonul şi se fierbe totul la foc mic, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Se freacă untul spumă cu zahărul, apoi se adaugă lingură cu lingură în compoziţia de lapte. Se pune esenţa de vanilie, se omogenizează şi se dă crema la rece. Peste blatul 1 se întinde gemul, apoi un sfert din cremă.

Se acoperă cu o parte din blatul cu cafea, se întinde o treime din cremă şi se aşază a doua parte de blat cu cafea. La final, prăjitura se îmbracă şi se decorează cu crema rămasă. Prăjitura cu cafea şi cremă de vanilie se pudrează cu cafea şi se decorează cu boabe de cafea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×