Cheesecake, în 10 minute. Cele mai simple și rapide rețete

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
05/04/2020, 18:39
Cheesecake, în 10 minute. Cele mai simple și rapide rețete
Cheesecake clasic se prepară în 10 minute sursa foto: retetepractice.ro

Pentru că tot este o perioadă în care stăm mai mult în casă și avem timp să experimentăm, FANATIK îţi recomandă două rețete de cheesecake, extrem de gustoase și foarte rapide. Timp de preparare, 10 minute.

Cheescake clasic, rapid și practic

Înainte de a te apuca de treabă, asigură-te că ai tot ce îți trebuie:

  • 1 kg brânză dulce de vaci
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 1 lămâie (se folosesc zeama și coaja rasă)
  • 250 g smântână pentru frișcă
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 plic întăritor frișcă opțional

Se pun toate ingredientele: ouălele, brânza, zahărul și budinca și coaja de lămâie rasă într-un castron și se mixează până se obține un aluat omogen, dens, puțin mai gros decât aluatul pentru clătite. Se toarnă compoziția într-o formă cu pereți detașabili, pe care, în prealabil, ați uns-o cu unt și ați tapetat-o cu zahăr, și se bagă la cuptor.

Se scoate după o oră, se desprind marginile, se înlătură pereții vasului și se pune pe o tavă, la rece. Până se răcește, se bate frișca cu zahărul vanilat și, dacă e cazul, se adaugă și întăritorul pentru frișcă. Compoziția rezultată se întinde pe toată partea superioară a cheesecake-ului și, dacă se dorește, deasupra se pot pune câteva lingurițe de dulceață, după preferințe și gust.

Cheesecake cu negresă pentru 8 porții

Cheesecake cu negresa
Cheesecake cu negresa, în 10 minunte

Una dintre cele mai bune combinații de gusturi: negresă, ușor amăruie, cu strat bogat de cheesecake cremos. Dacă te-am convins, pentru 8 porții ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente negresă:

  • 200 f găină
  • 2 linguri cacao neagră
  • 310 g ciocolată neagră
  • 225 f unt
  • 120 g zahăr brun
  • 5 ouă
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 esență vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente Cheesecake:

  • 750 g cremă de brânză cât mai grasă
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 esență vanilie
  • 50 g ciocolată albă pentru ornare

Cum se prepară

Pentru negresă, se amestecă făina cu sarea, bicarbonatul și praful de cacao. Se topește ciocolata cu untul la microunde sau bain marie. Separat, se bat ouale, zahărul și esența de vanilie timp de 30-60 secunde. Se îmcorporează ingredientele uscate în mai multe reprize, apoi se adaugă ciocolata topită. Toată compoziția se toanră într-o tava de cuptor unsă cu unt și se bagă la cuptor, la 180 de grade timp de 20 de minute.

În acest timp, se bate crema de branză cu zaharul, ouale și esenta de vanilie. Se nivelează crema de branză deasupra stratului de negresă, apoi se bagă din nou la cuptor pentru alte 40-45 de minute, până când stratul superior se încheagă.

La final, în fucție de preferință, se ornează cu bucațele de ciocolată sau negresă și ciocolată albă topită.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×