Rețeta zilei. Socata, băutura naturală a bunicilor

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
09/06/2019, 15:20
Rețeta zilei. Socata, băutura naturală a bunicilor
Cum să prepari cea mai bună socată naturală. Sursa foto:pandurul.ro

Luna iunie și-a intrat deja în drepturi, astfel că trebuie să ne pregătim cum se cuvine, pentru a întâmpina zilele caniculare ce vor urma. Specialiștii avertizează că vara aceasta va fi una dintre cele mai fierbinți din istorie, astfel că avem nevoie de metode cât mai eficiente pentru a ne răcori. Prin urmare, FANATIK te ajută să prepari o băutură savuroasă, ideală pentru următoarea perioadă, mai ales că este și sănătoasă.

Cum să prepari cea mai bună socată naturală

Dacă sunteți în căutarea  unor sucuri naturale care să vă redea vigoarea în zilele călduroase de vară, socata ar putea fi soluția ideală. Rețeta de preparare a acestei băuturi adorate de toate generațiile, este extrem de simplă și nu necesită foarte mult timp.

Mai mult decât atât, grație proprietăților sale speciale, socata vă va aduce doza de energie de care aveți nevoie în această perioadă, spre deosebire de majoritatea sucurilor din comerț, bogate în aditivi și alte substanțe dăunătoare organismului.

Socata este băutura ideală pentru zilele călduroase de vară. Sursa foto:avantaje.ro
Socata este băutura ideală pentru zilele călduroase de vară. Sursa foto:avantaje.ro

 Socata naturală. Ingrediente pentru 10 litri de suc

  • 14 flori de soc, din cele mai parfumate
  • 1 kilogram de zahăr
  • 2 lămâi verzi
  • 10 litri de apă plată rece
  • Pentru ca sucul să fie savurat în condiții perfecte, aveți nevoie și de cel puțin 4 zile însorite

Mod de preparare

Înainte de toate, florile de soc trebuie spălate cu mare atenție, până când dispare fiecare firicel de praf și picior de musculiță de pe ele. De îndată ce ne asigurăm că acestea sunt perfect curate, împărțim zahărul și florile în mod egal, în recipientele utilizate. După ce spălăm lămâile foarte bine, le tăiem în sferturi, apoi le stoarcem și le adăugăm, împreună cu zeama, la restul ingredientelor.

Se adaugă apă și se amestecă până când zahărul se dizolvă, apoi se acoperă borcanele și se scot la soare, fie în curte, pe acoperiș, sau pe balcon, unde vor rămâne pentru cel puțin patru zile. Nu uitați, însă, că va trebui să amestecați în suc, cel puțin o dată pe zi, pentru ca zahărul să se topească în întregime. După ce s-au scurs toate cele patru zile, sucul se strecoară și se pune în sticle. Acum este numai bun de savurat, însă trebuie păstrat la loc răcoros. Pentru un plus de aciditate, puteți folosi și drojdie sau orez.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×