Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii sau familia cu un preparat ce se gătește repede și ușor, dar te afli în pană de idei, FANATIK îți sare în ajutor. Checul aperitiv este varianta ideală atunci când vrei să gătești pentru cei dragi, sau pur și simplu ai poftă de ceva gustos și ușor de făcut.
Chec aperitiv, un deliciu gastronomic pe palcul tuturor
Rețeta de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval merită încercată de toți pofticioșii, mai ales că timpul de preparare este extrem de scurt. Vei avea nevoie doar de zece minute pentru a pregăti o gustare sățioasă, numai bună pentru micul dejun, spre exemplu. Este ideal și pentru cei care preferă să mănânce la birou.
În rândurile următoare îți vom prezenta rețeta perfectă, pentru un chec aperitiv pufos și sărat, ca la mama acasă. În plus, rezistă până la circa patru zile, perioadă în care poate fi păstrat într-un recipient de plastic închis ermetic.

Rețeta chec aperitiv. Ingrediente
- 300 g faina
- 3 oua
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml lapte
- 40 g parmezan ras
- 200 g cascaval clasic
- 125 g prosciutto cotto
- 50 g masline negre fara samburi
- 50 g masline verzi fara samburi
- 6 g praf de copt
- sare
- piper
Cum să prepari cel mai gustos chec aperitiv
Pentru început, toarnă ouăle, laptele și uleiul într-un vas și amestecă până se omogenizează. Apoi, amestecă făina cu praful de copt și cerne în vasul cu compoziție lichidă. Adaugă parmezanul ras și amestecă până când aluatul obținut devine omogen, după care adaugă măslinele, tăiate în feliuțe subțiri, alături de cubulețe prosciutto cotto și cașcaval. Amestecă până când se încorporează în aluat.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Condimentează cu sare și piper, după gust, apoi prepară aluatul într-o formă rotundă, cu gaură la mijloc, asezonată cu unt și făină, după care nivelează și pune amestecul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade Celsius.
Checul va trebui ținut la cuptor vreme de aproximativ 35 de minute, până când se rumenește bine. Specialiștii recomandă testul cu scobitoarea înainte de a fi scos din cuptor. Dacă aceasta iese umedă, preparatul va mai trebui lăsat pentru cinci minute. De îndată ce l-ai scos din cuptor, așteaptă 5 minute să se răcească, apoi îl poți tăia și este numai bun de servit. Cei dragi se vor bucura cu siguranță de acest preparat savuros. Poftă bună!