Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun chec aperitiv

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
08/06/2019, 16:49
Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun chec aperitiv
Cea mai bună rețetă de chec aperitiv. Sursa foto:bucatariatraditionala.ro

Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii sau familia cu un preparat ce se gătește repede și ușor, dar te afli în pană de idei, FANATIK îți sare în ajutor. Checul aperitiv este varianta ideală atunci când vrei să gătești pentru cei dragi, sau pur și simplu ai poftă de ceva gustos și ușor de făcut.

Chec aperitiv, un deliciu gastronomic pe palcul tuturor

Rețeta de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval merită încercată de toți pofticioșii, mai ales că timpul de preparare este extrem de scurt. Vei avea nevoie doar de zece minute pentru a pregăti o gustare sățioasă, numai bună pentru micul dejun, spre exemplu. Este ideal și pentru cei care preferă să mănânce la birou.

În rândurile următoare îți vom prezenta rețeta perfectă, pentru un chec aperitiv pufos și sărat, ca la mama acasă. În plus, rezistă până la circa patru zile, perioadă în care poate fi păstrat într-un recipient de plastic închis ermetic.

Cum să prepari un chec aperitiv, ca la mama acasă. Sursa foto:retete.unica.ro
Cum să prepari un chec aperitiv, ca la mama acasă. Sursa foto:retete.unica.ro

 

Rețeta chec aperitiv. Ingrediente

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 125 ml lapte
  • 40 g parmezan ras
  • 200 g cascaval clasic
  • 125 g prosciutto cotto
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 50 g masline verzi fara samburi
  • 6 g praf de copt
  • sare
  • piper

Cum să prepari cel mai gustos chec aperitiv

Pentru început, toarnă ouăle, laptele și uleiul  într-un vas și  amestecă până se omogenizează. Apoi,  amestecă făina cu praful de copt și  cerne în vasul cu compoziție lichidă. Adaugă parmezanul ras și  amestecă până când aluatul obținut devine omogen, după care adaugă măslinele, tăiate în feliuțe subțiri, alături de cubulețe prosciutto cotto și cașcaval. Amestecă până când se încorporează în aluat.

Condimentează cu sare și piper, după gust, apoi prepară aluatul într-o formă rotundă, cu gaură la mijloc, asezonată cu unt și făină, după care nivelează și pune amestecul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade Celsius.

Checul va trebui ținut la cuptor vreme de aproximativ 35 de minute, până când se rumenește bine. Specialiștii recomandă testul cu scobitoarea înainte de a fi scos din cuptor. Dacă aceasta iese umedă, preparatul va mai trebui lăsat pentru cinci minute. De îndată ce l-ai scos din cuptor, așteaptă 5 minute să se răcească, apoi îl poți tăia și este  numai bun de servit. Cei dragi se vor bucura cu siguranță de acest preparat savuros. Poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×