Rețete pentru plăcinte cu brânză ți-a mai oferit FANATIK.RO. „Clasica” plăcintă cu brânză, veche de 100 de ani… rețeta, nu plăcinta!, sau banița sârbească făcută magistral de… bulgarii din zona Târgoviștei. Gustoase, pufoase, de-li-cioa-se! La fel ca „suratele” cu mere sau cu dovleac, alte variante de desert după care să-ți lingi degetele până la… cot!
Cea mai bună rețetă pentru weekend: plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci. Un adevărat deliciu!
Acum te invităm să experimentezi – dacă nu ai făcut-o deja! – varianta de plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci. Un adevărat deliciu! O minunăție de plăcintă! Unde mai pui că se pregătește rapid și, daca nu ai ceva mofturoși „în dotare”, poți „îmbogăți” brânza cu fructe, proaspete (vișine, caise) sau uscate (stafide, merișoare). Nu-ți lasă gura (șuvoi de) apă?! Pregătește două tăvi, nu una, ca să nu se termine plăcinta asta la o masă și hai la treabă!
Ingrediente pentru aluat
- 2 ouă (întregi)
- 9 linguri cu zahăr
- 9 linguri cu ulei
- 9 linguri cu lapte
- 12 linguri cu făină
- 1 lingură cu praf de copt
Umplutura pentru plăcinta turnată cu brânză dulce de vaci face diferența!
Ingrediente pentru umplutură
- 500 g brânză dulce de vaci (sau Ricotta)
- 4 ouă mari
- 5 linguri cu griș (rase)
- 4-5 linguri cu zahăr (sau mai mult, după gust)
- 10-20 g de zahăr vanilat (un pliculeț sau două)
- o mâna bună de stafide
- un praf de sare
Mod de preparare
Mai întâi blatul: bate ouăle cu zahărul, adaugă uleiul, freacă până se încorporează. Amestecă făina cu praful de copt și pune-o peste amestecul precedent, alternând cu laptele. Aluatul trebuie să fie mai gros decât cel de clătite, dar trebuie să curgă din lingură. Încălzește cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) și tapetează cu hârtie de copt o tavă de 30/20 cm (o poți unge cu unt și presăra cu făină). Toarnă jumătate din aluat în tavă și bag-o la cuptor 10-12 minute. Scoate-o apoi și pune amestecul de brânză dulce (adică toate ingredientele de la cremă), amestecate bine. Toarnă restul de aluat și pune tava la copt pentru 40-45 de minute. În ultimele 15 minute, dă focul mai mic (sunt de ajuns 170 grade C). Când este gata, pudrează plăcinta cu zahăr pudră. Tai-o numai când este complet răcită. Poftă bună!
Altă rețetă pentru plăcinta turnată cu brânză dulce de vaci
Ingrediente pentru blat
- 2 ouă
- 9 linguri cu zahăr (pudră)
- 9 linguri cu ulei
- 9 linguri cu lapte
- 12 linguri cu făină
- 1 praf de copt
- esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de brânză
- 500 – 600 g brânză de vaci
- 2 ouă
- zahăr după gust
- coajă de portocale confiată
Mod de preparare
Pentru blat: mixează ouăle cu un praf de sare, până se albesc și își dublează volumul. Adaugă zahărul pudră, esență de vanilie, uleiul și laptele, apoi făina amestecată cu praful de copt. Trebuie să ajungi la o compoziție ca o smântână mai groasă, întocmai că și cea de chec. Toarnă jumătate din compoziție într-o tavă de 20/30 cm, tapetată cu hârtie de copt și bag-o în cuptorul încins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilație), pentru 10-15 minute, până când blatul prinde consistență.
Pentru crema de brânză: amestecă bine, bine toate ingredientele. Pentru a ajunge la o cremă de brânză fină și delicioasă, folosește blenderul vertical. Crema de brânză se poate aromatiza cu orice aromă îți place și… ai la îndemână! În funcție de cât este de uscată brânză de vaci, mai poți adăuga un ou sau o lingură cu smântână.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Plouă cu bonusuri la Betano: 50 lei pariu gratuit, 100+400 rotiri gratuite și bonus de bun venit 100% până la 500 lei
Pentru plăcintă: scoate tava din cuptor, repartizează uniform crema de brânză și acoper-o cu cealaltă jumătate de aluat. Dă-o din nou la cuptor pentru 30-40 de minute, până când plăcinta turnată cu brânză se rumenește ușor deasupra. Scoate tava și lasă plăcinta să se răcorească 15-20 de minute, porționeaz-o, pudreaz-o cu zahăr și… poftă bună!