A orbit după ce a băut un cocktail pe insula Zakynthos! Ce conținea băutura nocivă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 18:53
A orbit după ce a băut un cocktail pe insula Zakynthos! Ce conținea băutura nocivă GALERIE FOTO
A orbit după ce a băut un cocktail pe insula Zakynthos! Ce conținea băutura nocivă

O tânără din Marea Britanie a orbit și a intrat în induficiență renală după ce a băut un cocktail pe insula Zakynthos, în 2016. Hannah Powell, 23 de ani, a băut un cocktail care conținea cotcă amestecată cu metanol.

Fata a început să se simtă epuizată și să verse. Tânăra a realizat că ceva este în neregulă abia când s-a trezit în camera de hotel și a crezut că luminile erau stinse. „Am sugerat să dăm draperiile la o parte, iar prietenii mei mi-au spus că erau deja deschise.

O tânără a orbit după ce a băut un cocktail pe insula Zakynthos

Nu mi-am dat seama ce se întâmpla. Am crezut că ei glumesc, așa că m-am ridicat să aprind luminile. Apoi am început să mă panichez, pentru că lumina era aprinsă, iar eu nu mai vedeam nimic”,a povestit Hannah.

A orbit după ce a băut un cocktail pe insula Zakynthos! Ce conținea băutura nocivă
Cocktail-ul conținea votcă și metanol

Britanica a fost transportată de urgență la un spital din apropiere și ulterior a fost dusă la o altă unitate spitalicească de pe continent. Aceasta era confuză, delira și chiar credea că a fost răpită. „Nu înțelegeam de ce nu văd. Am crezut că aveam ceva pe ochi, pe cap.

Băutura conținea votcă și metanol

Am vorbit la telefon cu tata și mi-a spus să nu îmi fac griji. Îmi amintesc că țineam strâns telefonul în mână, de frică să nu mi-l ia”, a explicat fata. Analizele au confirmat că Hannah se intoxicase cu metanol după ce consumase acel cocktail. Amicii ei băuseră același amestec, însă au suferit doar crampe stomacale, fără efecte pe termen lung.

„Aparent, mafia locală prepară acest amestec și îl vinde ieftin în baruri. Iar localurile își fac stocul din el. Îl pun în sticle originale, așa că nu ai cum să îți dai seama. Iar cei din baruri îl folosesc în cantități mai mici, pentru că e mai puternic la gust. Însă este atât de periculos”, a mai spus britanica.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×