Un nou fenomen face ravagii printre tineri! Ce este Drunkorexia?

Filon Stan   
în Hotnews
24/10/2017, 00:02
Un nou fenomen face ravagii printre tineri! Ce este Drunkorexia?

Din ce în ce mai mulţi tineri, mai ales fete, au început să înlocuiască principalele mese ale zilei cu un pahar sau două de alcool. Aşa vor să îşi menţină silueta, dar consecinţele sunt grave! Fenomenul a fost denumit Drunkorexie. Acesta se manifestă cel mai adesea în rândul adolescentelor aflate în jurul vârstei de 18 ani, care sunt expuse concomitent provocării de a rămâne suple şi presiunii grupului privind consumul de alcool.

„Obişnuiam să sar peste mese pentru a evita să arăt balonată când ieşeam seara în oraş. Este un fenomen des întâlnit printre tineri, multe dintre clientele mele mă întreabă dacă ar trebui să renunţe la cină dacă plănuiesc să consume alcool în noaptea respectivă” povesteşte un antrenor personal, citat de The Independent. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Drunkorexia pune stăpânire pe campusurile din Statele Unite

Băuturile alcoolice au un conţinut caloric ridicat, o halbă de bere ajungând şi la 197 de calorii (echivalentul unei felii de pizza), în timp ce un pahar de vin conţine la fel de multe calorii ca o îngheţată.

Medicii trag un semnal de alarmă! Consumul de băuturi alcoolice pe stomacul gol poate fi foarte periculos pentru sănătate. „Înfometarea intenţionată cu scopul de face abuz de alcool într-un timp foarte scurt poate duce la intoxicaţie cu alcool şi poate provoca stări de confuzie, vomă şi leşin. Transformat în obicei, poate duce la boli la nivelul ficatului şi inimii. Deşi este bine să ştii numărul de calorii din băuturi, nu trebuie să faci din asta o obsesie şi să renunţi la mâncare pentru a bea mai mult. Pentru cei care au grijă de siluetă, este recomandat să limiteze consumul de alcool şi să nu sară peste mese,” susţine medicul Sarah Jarvis.

Statisticile arată că aproximativ 30% dintre studenţii din campusurile americane, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, au început să renunţe la mâncare pentru a consuma băuturi alcoolice la petreceri, fără a lua în greutate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×