Rețeta zilei. Quiche cu bacon și spanac, un preparat franțuzesc simplu și rapid

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
05/05/2020, 12:42
Rețeta zilei. Quiche cu bacon și spanac, un preparat franțuzesc simplu și rapid

Quiche-ul este un preparat din savuroasa bucătărie franțuzească care se pregătește extrem de ușor, fiind ideal pentru micul dejun sau pentru o gustare sănătoasă. Pentru acest fel de mâncare nu trebuie să cumperi foarte multe ingrediente pentru că cel mai probabil pe multe dintre ele le ai deja în frigider.

Quiche delicios și savuros pentru o gustare sănătoasă

Quiche-ul este un fel de mâncare pregătit la cuptor, făcut în general dintr-un aluat de pâine, dar se poate face la fel de bine și din unul de patiserie, mai ales că arta culinară a evoluat foarte mult.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acest preparat este asociat cu bucătăria franceză, însă își are originea în regatul medieval Lothringen din Germania. Cuvântul „quiche” vine de la cuvântul nemțesc „kuchen” care înseamnă „prăjitură”.

Ingredinte necesare pentru aluatul de quiche: 

  • 250 grame de făină albă
  • 125 grame de unt de calitate
  • un ou
  • pesmet
  • 3 linguri de lapte
  • un praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutura quiche-ului: 

  • 250 grame de cașcaval
  • 200 grame de smântână
  • 150 grame de bacon
  • 100 grame de spanac proaspăt sau congelat
  • 5 ouă
  • 2 cepe
  • sare și piper, în funcție de gust
  • condimente.

Mod de preparare quiche cu bacon și spanac

  1. Făina și un praf de sare se pun într-un vas peste care se vor adăuga treptat bucățile de unt, oul și laptele
  2. Aluatul acesta se frământă și ulterior se dă la rece pentru circa 30 de minute
  3. Între timp se curăță ceapa și se călește într-o tigaie încinsă alături de bacon
  4. La final se adaugă peste bacon și cașcavalul dat pe răzătoare
  5. Aluatul se întinde într-o formă de tartă unsă cu puțin unt și tapetată cu făină
  6. Marginile aluatului trebuie ridicate și aluatul se înțeapă cu furculița
  7. Peste aluatul din forma de tartă se presară puțin pesmet, cașcavalul și deasupra amestecul de ceapă și bacon călite
  8. Într-un alt castron se bate smântâna cu ouăle, sare, piperul și condimentele preferate
  9. Se adaugă în acest castron spanacul tocat și puțin bacon, apoi se toarnă peste amestec din forma de tartă
  10. Quiche-ul se dă la cuptor pentru circa 40 de minute sau până când se rumenește deasupra.

Această rețetă se poate pregăti cu totul felul de ingrediente, în funcție de gustul fiecăruia. Tot ce trebuie să faceți este să păstrați ingredientele pentru aluat și să găsiți altele pentru umplutură.

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles