Dacă te-ai săturat de mâncărurile grele și vrei să încerci ceva simplu și ușor îți recomand grisinele cu mac sau susan, ideal pentru o gustare frugală atunci când vizionezi un film sau citești o carte.
Rețetă simplă și ușoară de grisine, preparat specific italian
Grisinele sunt crocante, subțiri și pot fi aromatizate cu tot felul de verdețuri, totul ține de gustul și imaginația fiecăruia. Acest preparat simplu și delicios își are originea în Torino, Italia, fiind o gustare foarte apreciată în întreaga lume.
Acest fel de „mâncare” se face din aluat de pâine, obținându-se niște grisine lungi, subțiri și crocante care se pot servi ca atare sau alături de aperitive la o masă festivă unde sunt tot felul de brânzeturi și mezeluri.
Dacă ai poftă de ceva sănătos de ronțăit citește în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi neapărat.
Ingrediente necesare pentru grisine:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
- 350 grame de făină
- 200 ml de apă călduță
- 20 ml de ulei de măsline
- 10 grame de drojdie proaspătă sau 4 grame de drojdie uscată
- jumătate de linguriță de sare
- o linguriță de zahăr
- semințe de susan sau mac
- sare de mare.
Mod de preparare grisine cu mac și sare de mare
- Într-un vas încăpător se adaugă 50 ml de apă călduță, drojdia, zahărul și o lingură de făină și se amestecă bine până se dizolvă drojdia
- Această compoziție se lasă la dospit aproximativ 10 minute
- Între timp se cerne făina peste care se va adăuga drojdia crescută de la punctul 2
- Treptat se toarnă apa călduță și uleiul de măsline amestecându-se mereu
- Aluatul se frământă puțin înainte de a se adăuga în el sarea. Se frământă în continuare până se obține un aluat neted, omogen care nu se lipește de mâini
- Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și cu un prosop curat de bucătărie lăsându-se timp de 45-60 de minute să crească
- În momentul în care aluatul și-a mărit volumul este gata de a fi întins pe un blat cu puțină făină
- Aluatul se taie în fâșii subțiri care se vor modela între palme
- Grisinele obținute de circa 3-5 mm se pun într-o tavă de copt și se ung deasupra cu sare de mare și semințe de mac
- Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru circa 10-12 minute sau până când se rumenesc ușor. Poftă bună!