Pârjoale moldoveneneşti, gustoase şi uşor de făcut. O reţetă de la Radu Anton Roman

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
03/05/2020, 10:25
Pârjoale moldoveneneşti, gustoase şi uşor de făcut. O reţetă de la Radu Anton Roman
Pârjoale moldovenești, un preparat ce merge de minune cu piure de cartofi și varză murată. Sursa foto: delicatesa.ro

Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar, mai ales dacă au alături piure de cartofi și varză murată. Iar dacă ți s-a făcut deja poftă, îți propunem o rețetă concepută de celebrul bucătar Radu Anton Roman care te va duce înapoi în copilărie, când bunica le pregătea cu multă dragoste și așteptai nerăbdător să te bucuri de savoarea lor unică.

Cele mai bune pârjoale moldovenești, preparate după rețeta lui Radu Anton Roman

Chiar dacă ți-ai propus să urmezi o dietă strictă în această perioadă, un mic răsfăț nu strică deloc, mai ales că e weekend. În plus, poți găti acest preparat ușor și rapid, folosind doar câteva ingrediente. Ai nevoie doar de:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 500 g carne de viţel
  • 500 g ceafă de porc
  • 150 ml lapte
  • 350 g miez de pâine albă
  • 2 cepe mari
  • mărar, pătrunjel
  • 4 ouă
  • 300 g unt
  • 1 cartof
  • 200 g pesmet (la ţară se pune mălai)
  • piper, sare

Cum să prepari cele mai bune pârjoale moldovenești

Pentru început, toacă foarte bine carnea, îmbibă pâinea în lapte și stoarce cu grijă. Toacă apoi ceapa, înmoaie bine în unt și pune la foc mic. Pentru pasul următor, toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul, după care rade cartoful pe răzătoarea mică.

Bate ouăle, apoi amestecă peste carnea, pâinea, ceapa, ouăle, mărarul, pătrunjelul, cartoful cu piper, sare după gust, și 100 de grame de unt și pune într-o farfurie pesmet fin sau mălai. Ia apoi tocătura cu ajutorul polonicului, pentru că pârjoala e mare cât palma, tăvăleşte-o prin pesmet, turteşte la 1 centimetru grosime și alungeşte astfel încât să capete o formă ovală.

Prăjeşte apoi în untul încins, în tigaie acoperită, pe foc foarte mic, până se rumenește bine pe ambele părţi. Acestea fiind spuse, preparatul este numai bun de savurat, iar nouă nu ne rămâne decât să îți dorim Poftă Bună.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×