Pilaf de post. O rețetă delicioasă de la celebrul Radu Anton Roman

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
04/04/2020, 10:31
Pilaf de post. O rețetă delicioasă de la celebrul Radu Anton Roman
Rețetă de pilaf cu ciuperci, de post. Sursa foto: Pinterest.com

Dacă nu mai știi ce să gătești în perioada postului, lasă-te inspirat de rețeta de mai jos. Pilaful cu ciuperci a fost descoperit de regretatul astronom Radu Anton Roman și a fost inclusă în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” publicată în anul 1998.

Pilaf cu ciuperci, simplu și ușor de preparat în perioada postului

Pilaful este una dintre mâncărurile preparate adesea de gospodine, mai ales în perioada posturilor de peste an. Pentru un pilaf perfect trebuie să știi cât trebuie să stea orezul pe foc, de ce se amestecă mereu sau câtă apă trebuie adăugată.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Radu Anton Roman și-a dedicat mulți ani gastronomiei, dar a cochetat și cu alte domenii printre care se numără jurnalismul, pescuitul sportiv, poezia, vânătoarea sau scrisul. Renumitul gastronom a lăsat în urma sa mai multe însemnuri de călătorie, romane, eseuri, dar s-a implicat și în proiecte de televiziune lucrând ca realizator TV.

Ingrediente

  • 1 ceaşcă de orez
  • 500 grame de ciuperci
  • o ceapă
  • o legătură de pătrunjel
  • sare și piper, după gust
  • ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare pilaf de ciuperci, de post

  1. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt pentru a se căli în puțin ulei
  2. Ceapa se lasă pe foc până devine aurie, apoi se adaugă orezul spălat și bine scurs
  3. Orezul trebuie călit foarte puțin având grijă să nu se lipească. Se amestecă mereu
  4. Ciupercile se curăță și ele, se spală și se toacă pentru a se adăuga peste orez
  5. Se adaugă sare și pier, în funcție de gustul fiecăruia și se amestecă în continuu pentru a nu se lipi
  6. După aproximativ 5 minute de stat pe aragaz pilaful se stinge cu 2-3 căni de apă astfel încât să fie acoperit complet
  7. Cratița cu orez se mai ține la foc mic aproximativ 30-40 de minute sau până când începe să se rumenească la suprafață
  8. La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt care îi va da o aromă specială
  9. Spor la treabă și poftă bună tuturor!

 

 

 

 

Închide ×