Rețetă de post pentru sâmbătă, 4 aprilie. Mâncare de linte roșie

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
03/04/2020, 07:58
Rețetă de post pentru sâmbătă, 4 aprilie. Mâncare de linte roșie
Rețeta zilei. Mâncare de linte roșie pentru perioada postului. Sursa foto: Pinterest.com

Preparatul recomandat pentru ziua de sâmbătă, 4 aprilie, este o mâncare de linte roșie, simplă și ușor de pregătit în perioada postului. Află din rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care sunt pașii de care trebuie să ții cont.

Rețeta zilei. Mâncare de linte roșie pentru perioada postului

Lintea este foarte asemănătoare cu fasolea doar că se pregătește mai repede. În comerț se găsesc mai multe tipuri de linte: verde sau roșie. Cea roșie, pe care o vom folosi și la rețeta noastră, are gust de nucă și este o excelentă sursă de proteine și vitamine.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mâncarea de linte roșie este o rețetă simplă și rapidă, ideală în perioada posturilor de peste an. Pe lângă faptul că acest preparat este foarte ușor de făcut, este și foarte gustos și sățios.

Ingrediente necesare mâncare de linte roșie: 

  • 500 de grame de linte roșie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • foi de dafin, 1-2
  • o linguriță de boia de ardei dulce
  • o linguriță de pătrunjel
  • un sfert de cană de zeamă de lămâie
  • o lingură de zahăr brut
  • o băutură din soia simplă
  • ulei de măsline
  • sare și piper.

Mod de preparare mâncare de linte roșie, de post

  1. Lintea se lasă la înmuiat într-un vas cu apă peste noapte. A doua zi se pune la fiert împreună cu foile de dafin și zahărul brut
  2. Ceapa și morcovii se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei
  3. Se adaugă în tigaie și cățeii de usturoi pisați, amestecând mereu să nu se ardă
  4. Când legumele sunt gata se adaugă și lintea roșie. Se lasă pe foc câteva minute până începe să scadă
  5. Între timp se pregătește un sos bechamel din făină integrală, băutura din soia și puțin ulei. Acesta se face într-o cratiță încinsă în care se adaugă în ploaie făină amestecând ca să nu se ardă. Când va căpăta o culoare brună înseamnă că este gata și se poate adăuga băutura din soia puțin câte puțin
  6. Sosul bechamel nu trebuie să aibă cocoloașe. La final se mai adaugă în el boia de ardei dulce, sare și piper
  7. Sosul se adaugă peste lintea combinată cu legumele călite
  8. Se amestecă bine mâncarea de linte și dacă mai este nevoie se condimentează
  9. Când mâncarea este gata se pune pătrunjelul
  10. Mâncare de linte roșie se servește atât caldă, cât și rece.

 

 

 

 

Închide ×