Rețetă de post pentru duminică, 29 martie. Musaca de cartofi gata în mai puțin de 30 de minute

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
28/03/2020, 15:58
Rețetă de post pentru duminică, 29 martie. Musaca de cartofi gata în mai puțin de 30 de minute
Rețetă musaca cu cartofi de post, rapidă și delicioasă. Sursa foto: pixabay.com

Dacă tot suntem în post și mai avem mai puțin de o lună până la sărbătorile pascale, vă recomand în continuare o rețetă delicioasă și savuroasă fără carne. Musacaua de cartofi se pregătește extrem de repede și nici nu necesită foarte multe ingrediente.

Musaca cu cartofi de post, rapidă și delicioasă

Cartofii sunt unul dintre alimentele care nu lipsesc din bucătăria gospodinelor. Această legumă minune se poate folosi la diferite preparate savuroase, iar una dintre mâncărurile care necesită cartofi este musacaua.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Astăzi vom pregăti o musaca fără carne pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, dar va fi fel de delicioasă ca cea clasică. Nici nu îți vei da seama că-i lipsește ceva!

Ingrediente necesare musaca de cartofi, de post: 

  • 1 kg de cartofi
  • 3 morcovi
  • o jumătate de kilogram de ciuperci
  • o ceapă
  • un cățel de usturoi
  • o jumătate de lingură de făină
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, în funcție de gust.

Mod de preparare musaca cu cartofi, mâncare delicioasă pentru post

  1. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie felii. Cartofii se condimentează cu sare și piper
  2. Ciupercile, morcovul și ceapa se curăță, se spală și se călesc în puțin ulei
  3. Când legumele sunt gata călite se iau de pe foc și se începe așezarea lor într-o tavă potrivită
  4. Se pune prima dată un rând de cartofi și apoi unul de legume. Se continuă până se termină întreaga compoziție
  5. Între timp se călește usturoiul și pună făină și apă
  6. Se ține pe foc până când compoziția începe să dea în clocot
  7. Întregul amestec se toarnă peste musaca și se dă totul la cuptor
  8. Musacaua de cartofi trebuie să stea la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute
  9. Mâncarea este gata când începe să se rumenească deasupra și cartofii sunt gata
  10. Poftă bună tuturor!

Alte două preparate delicioase și rapide pe care le mai poți face perioada aceasta cu ajutorul cartofilor sunt salata orientală și ciorba de legume. Ambele mâncăruri sunt sănătoase și savuroase în Postul Paștelui.

 

Închide ×