Reţetă de weekend: cartofi în sos de muştar, cel mai delicios preparat de post. Se prepară în doar 15 minute

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 09:33
Reţetă de weekend: cartofi în sos de muştar, cel mai delicios preparat de post. Se prepară în doar 15 minute
Cum să prepari cei mai buni cartofi în sos de muștar. Sursa foto: adevarul.ro

E weekend și știm că ți s-a făcut poftă de ceva bun, dar care să nu îți pună în pericol Postul Paștelui, așa că îți venim în ajutor cu o rețetă ideală pentru această perioadă. În combinație cu un sos acrișor de muștar și lămâie, cartofii devin un adevărat deliciu care îți va încânta cu siguranță papilele gustative.

Cartofi în sos de muștar, un răsfăț culinar pentru zilele de post

Iar dacă nu te-am convins că merită să-l încerci, îți spunem că acest preparat este extrem de simplu și nu te va obliga să petreci mai mult de 15 minute în bucătărie. Mai mult decât atât, având în vedere că nimic nu se prăjește, are un conținut scăzut de calorii, așa că nu trebuie să-ți faci griji din cauza siluetei. Ce poate fi mai potrivit pentru o zi în care simți nevoia să mănânci ceva ușor, cu o aromă fresh?

Ingrediente

  •  6 cartofi galbeni mari
  •  80 g muștar de Dijon
  •  100 g muștar clasic
  •  zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
  •  90 ml ulei de măsline
  •  4 căței de usturoi tocați
  •  1/2 lămâie tăiată felii
  •  sare și piper după gust
  •  pătrunjel proaspăt pentru ornat

Cum să prepari cei mai gustoși cartofi în sos de muștar

Pentru început, trebuie să preîncălzești cuptorul la treaptă înaltă, după care vei avea nevoie de un bol de mari dimensiuni. Amestecă în el toate ingredientele în afară de cartofi. Pe aceștia îi vei fierbe timp de 10 minute în apă cu sare, după care îi vei tăia cubulețe și îi vei arunca în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.

Amestecă-i cu atenție până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește. Apoi, lasă-i la cuptor timp de aproximativ 15 minute. De îndată ce sunt gata, poți adăuga un plus de savoare presărând puțin pătrunjel proaspăt deasupra. Dacă vrei, poți pune și parmezan, pentru că se împacă extrem de bine cu cartofii. Acestea fiind zise, nu ne rămâne decât să îți dorim Poftă Bună!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×