Două rețete de broccoli pe care poți să le mânânci fără să strâmbi din nas

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
20/10/2019, 17:00
Două rețete de broccoli pe care poți să le mânânci fără să strâmbi din nas GALERIE FOTO
Vă prezentăm două rețete superbe cu broccoli foarte ușor de realizat

FANATIK îți prezintă două rețete de broccoli pe care poți să le mânânci fără să strâmbi din nas! Chiar și copiii vor mânca aceste două preparate, care sunt un adevărat panaceu, deoarece știm cu toții că broccoli se află în top 10 al celor mai bune alimente din lume, indiferent în ce ţară v-aţi afla.

Vă prezentăm două rețete superbe cu broccoli foarte ușor de realizat

Broccoli conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Fitonutrienţii din broccoli sunt substanţe care diminuează semnificativ riscul de diabet, de boli cardiovasculare şi de cancer. Așadar cele două rețete cu broccoli nu trebuie să lipsească din bucătăria oricărei gospodine!

Ingrediente pentru cartofi copți umpluți cu sos de broccoli

  • 4 cartofi mari
  • 1 lingură ulei de masline
  • sare

Ingrediente pentru crema de broccoli

  •  250 g broccoli
  • 700 ml lapte
  • 200 g cascaval
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri făină
  • 1/4 linguriță pudră de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
Vă prezentăm două rețete superbe cu broccoli foarte ușor de realizat
Vă prezentăm două rețete superbe cu broccoli foarte ușor de realizat. Sursa foto: retetepractice.ro

Mod de preparare al cartofilor copți umpluți cu sos de broccoli

În primul rând, tocăm broccoli mărunt. Spălăm cartofii, îi urcăm, apoi îi înțepăm cu o scobitoare. Ungem bine cu uleiul de măsline, îi asezonăm cu sare și îi punem înr-o tavă. Se coc circa 50-60 de minute sau până vedem că s-au înmuiat.

Spre finalul timpului de coacere, pregătim sosul. Se topește untul la foc mediu, apoi se adaugă făina și se amestecă energic pentru un minut. Adaugăm laptele treptat, amestecând. Lăsăm compozitia la foc mediu până începe să clocotească și să se îngroașe. Potrivim de sare și adăugăm pudra de usturoi și dăm focul mic.

Adăugăm cașcavalul ras în mai multe reprize, iar odată ce s-a topit adaugăm broccoli. Lăsăm sosul pe foc pentru încă 7-9 minute, până ce legumele sunt pătrunse. Cartofii copți îi crestăm pe lungme ți îi desfacem, apoi presăm ușor cu furculița pentru a face mai mult spațiu în interiorul cartofului, după care umplem cartofii cu sos de brocolli din belșug. Vă urăm poftă bună.

A doua rețetă cu broccoli este o cremă-supă de care copiii se vor îndrăgosti pe loc. În plus, această supă este un detoxifiant puternic, iar săătatea familiei vostre se va menține la cote foarte ridicate.

Ingrediente supă-cremă de broccoli

  • 4 dovlecei
  • o căpățână mică broccoli
  • o ceapa
  • un cub concentrat pasare
  • 2 lingurite ulei nucsoara

Mod de preparare:

Tăiem ceapa ondele și o călim ușor în ulei, apoi turnm doi litri de apă și o lăsăm să fiarbă. Când lichidul dă în fiert,  adaugăm dovleceii, broccoli și concentratul. Se lasă la fiert 20 de minute și se mixează. Se potriveste gustul de nucșoară și se servește cald.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×