Rețetă de ardei umpluți de post. Toate ingredientele de care ai nevoie

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
24/03/2020, 14:39
Rețetă de ardei umpluți de post. Toate ingredientele de care ai nevoie
Rețetă de ardei umpluți de post. Toate ingredientele de care ai nevoie. Sursa foto: Pinterest.com

Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria românească și sunt delicioși chiar și în perioada postului. Pregătiți cu bulgur și ciuperci din belșug, ardeii umpluți sunt ideali pentru masa de prânz.

Ardei umpluți cu ciuperci și bulgur, rețetă numai bună-n post

Credincioșilor care perioada aceasta țin Postul Paștelui le recomand o rețetă savuroasă de ardei umpluți cu legume din belșug și bulgur. În unele zone din țară gospodinele pregătesc ardei umpluți și fără bulgur care este un aliment extrem de sănătos și sățios și îl înlocuiesc cu orez.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare ardei umpluți cu ciuperci și bulgur: 

  • 1o ardei grași roșii sau verzi, pot fi folosite și ambele variante
  • 700 de grame de ciuperci
  • 3 morcovi
  • o cană de bulgur sau orez, în funcție de preferințe
  • 2 cepe mari
  • 400 de grame de pastă de roșii
  • boia dulce
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust.

Cum se pregătește rețeta de ardei umpluți cu ciuperci și bulgur

  1. Ciupercile se curăță, se spală și se taie bucățele. Ciupercile se fierb preț de câteva minute până când se înmoaie și se lasă pe o farfurie deoparte
  2. Ardeii se curăță de semințe și se spală. Capacele ardeilor nu se aruncă pentru că se vor folosi după umplere
  3. Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei de floarea soarelui și 2-3 linguri de apă. Ceapa trebuie să se înăbușe, dar să nu se ardă
  4. Se adaugă în oală și morcovul dat pe răzătoarea mică, iar mai apoi ciupercile
  5. Când legumele încep să se înmoaie se adaugă bulgurul sau orezul
  6. Se adaugă sare, piper și boia și se amestecă bine
  7. Se pun și fulgii de drojdie care au rolul de a lega compoziția
  8. La final se adaugă sosul de roșii și se amestecă din nou
  9. Ardeii sunt umpluți cu această compoziție, dar numai pe trei sferturi pentru că bulgurul își va mări volumul
  10. Capacele ardeilor se pun la loc și se așază într-o oală în care se adaugă sos de roșii și apă până la acoperire
  11. Ardeii umpluți trebuie să stea pe foc timp de 30-40 minute
  12. Se servesc cu mămăliguță caldă și ardei iute
  13. Poftă bună!

 

 

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles