Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria românească și sunt delicioși chiar și în perioada postului. Pregătiți cu bulgur și ciuperci din belșug, ardeii umpluți sunt ideali pentru masa de prânz.
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Ardei umpluți cu ciuperci și bulgur, rețetă numai bună-n post
Credincioșilor care perioada aceasta țin Postul Paștelui le recomand o rețetă savuroasă de ardei umpluți cu legume din belșug și bulgur. În unele zone din țară gospodinele pregătesc ardei umpluți și fără bulgur care este un aliment extrem de sănătos și sățios și îl înlocuiesc cu orez.
Ingrediente necesare ardei umpluți cu ciuperci și bulgur:
ADVERTISEMENT
- 1o ardei grași roșii sau verzi, pot fi folosite și ambele variante
- 700 de grame de ciuperci
- 3 morcovi
- o cană de bulgur sau orez, în funcție de preferințe
- 2 cepe mari
- 400 de grame de pastă de roșii
- boia dulce
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust.
Cum se pregătește rețeta de ardei umpluți cu ciuperci și bulgur
- Ciupercile se curăță, se spală și se taie bucățele. Ciupercile se fierb preț de câteva minute până când se înmoaie și se lasă pe o farfurie deoparte
- Ardeii se curăță de semințe și se spală. Capacele ardeilor nu se aruncă pentru că se vor folosi după umplere
- Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei de floarea soarelui și 2-3 linguri de apă. Ceapa trebuie să se înăbușe, dar să nu se ardă
- Se adaugă în oală și morcovul dat pe răzătoarea mică, iar mai apoi ciupercile
- Când legumele încep să se înmoaie se adaugă bulgurul sau orezul
- Se adaugă sare, piper și boia și se amestecă bine
- Se pun și fulgii de drojdie care au rolul de a lega compoziția
- La final se adaugă sosul de roșii și se amestecă din nou
- Ardeii sunt umpluți cu această compoziție, dar numai pe trei sferturi pentru că bulgurul își va mări volumul
- Capacele ardeilor se pun la loc și se așază într-o oală în care se adaugă sos de roșii și apă până la acoperire
- Ardeii umpluți trebuie să stea pe foc timp de 30-40 minute
- Se servesc cu mămăliguță caldă și ardei iute
- Poftă bună!
ADVERTISEMENT
Citește pe același subiect:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT