Rețeta Zilei de 22 noiembrie. Ardei umpluți de post

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
21/11/2019, 14:43
Rețeta Zilei de 22 noiembrie. Ardei umpluți de post
Reteta zilei de 22 noiembrie. Sursa foto: unica.ro

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă aduce Rețeta Zilei de 22 noiembrie. Vom găti împreună încă o rețetă delicioasă, numai bună de gătit în Postul Crăciunului. Chiar dacă postim, nu înseamnă că nu ne putem delecta cu o mâncare foarte gustoasă, pe care o vor savura chiar și copiii! Trebuie să rețineți această rețetă, deoarece s-ar putea s-o gătiți și în afara postului!

Ingrediente pentru rețeta zilei de 22 noiembrie: ardei umpluți de post

  • 12 ardei
  • 300 g orez
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar
  • 1 litru suc de roşii
  • 4 roşii
  • sare
  • piper negru
  • cimbru uscat
  • 4 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În primul rând, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii şi se călesc 2-3 mi­nute în sucul propriu. Între timp, se alege orezul, se spală în apă călduţă şi se pune peste ceapa călită. Se amestecă uşor şi se adaugă apă, puţin câte puţin.

Trebuie să aveți verdeață proaspătă, pe care s-opresărați peste ardeii aburinzi

Se toacă verdeaţa mărunt, se adaugă în compoziţia de orez şi se condimen­tează cu sare şi piper, după gust. Acum începem ornarea rețetei de ardei umpluți cu orez. Se umplu ardeii cu orez, se acoperă cu sucul de roşii, cu felii de roşii, se pre­sară cimbru uscat şi măcinat şi se bagă totul în cuptor.

La final, când toată lumea este la masă, iar ardeii au fost scoși din cuptor, toacă repede mărar sau pătrunjel, după gust, și presară peste ardeii aburinzi. Gustul va fi și mai plăcut! Vă urăm poftă bună!

Închide ×