Rețeta zilei de joi, 21 noiembrie 2019. Negresă de post

Dan Suta   
în Stiri mondene
20/11/2019, 15:12
Rețeta zilei de joi, 21 noiembrie 2019. Negresă de post
Rețeta de negresă de post. Sursa foto: prăjituria.ro

Rețeta zilei de joi, 21 noiembrie, zi de mare sărbătoare la români, este cea de negresă de post. Este o prăjitură numai bună de preparat în Postul Crăciunului în ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică. Se face ușor și nu ai nevoie de prea multe ingrediente, după cum vei citi în rândurile de mai jos.

Rețeta zilei de mâine. Ingrediente pentru negresă de post:

  • 300 de grame de făină;
  • 200 de mililitri de apă;
  • 250 de grame de zahăr;
  • 100 de grame de cacao pudră;
  • 80 de mililitri de ulei;
  • o linguriță de sare;
  • două fiole de esență de vanilie;
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • zahăr pudră pentru decorat, la final.

Mod de preparare:

Înainte să te apuci de prepararea prăjiturii, preîncălzește cuptorul la foc mare și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Peste aceasta vai adăuga compoziția pe care îți spunem acum cum să o faci. Adaugă într-un bol făina și amestec-o cu pudra de cacao, sarea, bicarbonatul de sodiu și cele 250 de grame de zahăr. Amestecă cu un tel până când compoziția ingredientelor devine una omogenă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Toarnă peste acest amestec apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă folosindu-te de tel până când compoziția devine suficient de lichidă, însă fără cocoloașe. Când aluatul deste suficient de cremos spre gros, adaugă aluatul de negresă de post în tavă. Uniformizează compoziția cu ajutorul unei spatule specială pentru aluaturile de prăjituri.

Dă cuptorul la foc mediu și lasă prăjitura în tavă pentru aproximativ 25 de minute. Ultimul pas este cel mai simplu de făcut. Scoate prăjitura din cuptor, iar ca să îți dai seama că s-a copt cum trebuie folosește o scobitoare. Dacă mai e nevoie de coacere, las-o pentru încă cinci minute în tavă. La final, taie prăjitura în pătrățele uniforme și presară zahărul pudră. Poftă bună! Rețetă inspirată de pe site-ul rețete. unica.ro.

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles