Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui: Chiftele de post delicioase și simplu de făcut

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
04/03/2020, 12:52
Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui: Chiftele de post delicioase și simplu de făcut
Rețetă de legume la cuptor ideale în perioada Postului Paștelui. Sursa foto: Pinterest.com

În perioada Postului Paștelui credincioșii renunță la carne, lactate și ouă. Dacă ești în căutarea unei rețete pe care să o  pregătești în post ai găsit ceea ce trebuie. Rețeta de chiftele din legume este super delicioasă și nici nu necesită foarte mult timp de preparare.

Chiftele de legume la cuptor, rețeta ideală pentru Postul Paștelui

Când vrei să renunți la carne în perioada posturilor de peste an rețeta de chiftele la cuptor din legume este perfectă. Acest preparat reprezintă cea mai sănătoasă alternativă a rețetei clasice și este realizată din foarte multe legume sănătoase și bogate în vitamine.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru chiftele la cuptor din legume:

  • 3 dovlecei de dimensiuni potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi albi
  • o ceapă mare
  • o jumătate de cană de orez
  • o legătură de pătrunjel
  • o linguriță lecitină din soia, opțională
  • 2-3 linguri de pesmet care ajută să se lege compoziția
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • ulei de măsline

Mod de preparare chiftele de post cu legume, la cuptor

  1. Cei doi morcovi se curăță de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea mică și se călesc puțin într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline. Peste morcovi se adaugă un sfert de cană de apă și puțină sare
  2. Ceapa tăiată mărunt se adaugă și ea în tigaie și se lasă circa 5 minute timp în care se amestecă ca să nu se ardă, dar și ca legumele să se înmoaie. Apa trebuie să scadă, de asemenea
  3. Cartofii care au fost fierți în prealabil se taie mărunt sau se zdrobesc cu furculița
  4. Orezul se fierbe și el timp de 2-3 minute, se scurge și se lasă la răcit
  5. Dovleceii se dau la rândul lor prin răzătoare și se țin la scurs într-o sită
  6. Legumele călite mai devreme se amestecă într-un vas încăpător cu dovleceii, orezul, pesmetul, usturoiul pisat, lecitina din soia și pătrunjelul mărunțit. Ingredientele se adaugă pe rând și se amestecă de fiecare dată
  7. În prealabil trebuie să ai o tavă în care a fost așternută o hârtie de copt, iar cuptorul trebuie să iei încins bine
  8. Chifteluțele se modelează cu mâinile unse cu puțin ulei de măsline și se pun direct în tavă
  9. Chiftelele de legume trebuie să stea la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc potrivit
  10. Spor la gătit și poftă bună tuturor!
Închide ×