Rețeta zilei. Pui pe sticlă la cuptor

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 10:25
Rețeta zilei. Pui pe sticlă la cuptor
Rețeta zilei. Pui pe sticlă, simplu și ușor. Sursa foto retete.unica.ro

Rețeta zilei de luni, 11 noiembrie, aduce savoare, arome și frăgezime cărnii de pui. Trucul pe care îl vom folosi azi pentru a prepara puiul este o sticlă. Este mai ușor decât pare, tot ce trebuie să faci este să umpli sticla cu apă și mirodenii care îi vor conferi cărnii numeroase arome.

Rețeta zilei. Cât de simplu se prepară puiul pe sticlă la cuptor

Dacă până acum te-ai ferit să pregătește pui pe sticlă pentru că părea greu, să știi că nu este așa. În momentul în care te apuci de gătit pui pe sticlă ține cont ca sticla pe care o folosești trebuie să fie curată, nespartă și umplută cu apă. Pentru o aromă intensă și o carne mai fragedă sticla aceasta se va umple și cu mirodenii. Cu siguranță membrii familiei sau invitații vor fi impresionați și îți vor cere rețeta la final.

Ingrediente:
  • un pui întreg proaspăt sau congelat
  • legume: cartofi, morcovi, ceapă roșie, usturoi
  • ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt râșnit
  • o lămâie
  • condimente: fenicul, coriandru, chimion
  • o sticlă goală de bere sau de suc

Cum se pregătește puiul pe sticlă la cuptor

  1. Se scot organele puiului, se spală bine și se lasă la scurs
  2. Legumele care se vor folosi ca și garnitură se curăță, se spală și se taie bucățele
  3. Se pregătește marinada din condimentele preferate și se unge puiul atât în interior, cât și în exterior
  4. Se lasă la marinat câteva ore sau peste noapte
  5. Legumele se pun pe fundul unei tăvi peste care se va adăuga puiul pe sticlă
  6. Sticla de bere nu trebuie să aibă ambalaj pe ea pentru că astfel se lipește puiul
  7. Sticla se umple cu câteva felii de lămâie, 2-3 căței de usturoi, zeamă de lămâie și diferite ale condimente, apoi se umple cu apă fierbinte
  8. După ce am așezat sticla în mijlocul tăvii o dăm la cuptorul preîncălzit în prealabil
  9. Marinada în care a stat puiul se completează cu ulei de măsline și 2-3 căni cu apă și se adaugă în tava cu legume și pui
  10. Puiul pe sticlă trebuie să stea la cuptor circa 30-40 de minute. Spor la gătit și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles