Rețeta zilei vine din Turcia și este ideală pentru amatorii bucatelor delicioase. Tulumbele însiropate sunt un desert tradițional turcesc care sunt asemănătoare cu gogoșile românești doar că se prepară din aluat opărit. Aceste desert se pregătește din câteva ingrediente simple și va dispărea din farfurie imediat.
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Rețeta zilei de sâmbătă. Tulumbe, ”gogoșele” turcești
Tulumbele însiropate sunt aromate, rumene și apetisante. Aluatul din care se pregătesc este unul opărit care seamănă cu cel care se folosește la ecler. În plus, aceste tulumbe se prăjesc în ulei, la fel ca gogoșile tradiționale. Citește în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și cum se pregătesc.
Ingrediente necesare pentru tulumbe:
ADVERTISEMENT
- 250 de grame de făină albă
- 200 de grame de zahăr
- 4 ouă
- 300 ml de ulei vegetal
- 80 de grame de unt la temperatura camerei
- 20 ml de suc de lămâie
- 450 ml de apă.
Mod de preparare tulumbe însiropate
- Jumătate din cantitatea de apă se toarnă într-o cratiță peste care se adaugă untul care a stat la temperatura camerei și se pune pe foc
- În momentul în care untul s-a topit și apa începe să fiarbă începeți să adăugați făina treptat amestecând continuu. Se folosește o lingură de lemn sau o spatulă
- Când aluatul devine fin și nelipicios se oprește focul și se lasă să se răcească
- Între timp ne putem apuca de siropul pentru tulumbe. Pentru acest lucru avem nevoie de o altă cratiță în care punem zahărul și apa rămasă
- Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă până când începe să fiarbă
- Siropul este gata în maxim 15 minute. Se prepară la foc mic
- Când aluatul s-a răcit se adaugă cele 4 ouă pe rând și se amestecă cu spatula de lemn
- Aluatul obținut se pune într-un poș de ornat din silicon
- Tulumbele de 3-4 cm lungime se prăjesc în ulei vegetal încins bine
- Se prăjesc bine, se scurg de ulei și se pun direct în cratița cu sirop unde vor sta timp de 10 minute. Poftă bună!