Reţeta zilei: peşte la cuptor cu roşii şi usturoi. Se face rapid, e delicioasă şi are puţin ulei

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
24/03/2020, 22:51
Reţeta zilei: peşte la cuptor cu roşii şi usturoi. Se face rapid, e delicioasă şi are puţin ulei
Reţeta zilei: peşte la cuptor cu roşii şi usturoi. Sursa foto: savoriurbane.com

STIRIMONDENE.FANATIK vă propune la reţeta zilei peşte cu roşii şi cu usturoi la cuptor. Reţeta este uşor de făcut şi este bună şi pentru cei care ţin Postul Paştelui, dar numai pentru zilele cu dezlegare.

Reţeta zilei: peşte la cuptor cu roşii şi usturoi

O reţetă delicioasă şi foarte simplu de preparat în acelaşi timp este peşte la cuptor cu roşii şi  usturoi. Reţea se poate face cu orice peşte, fiecare alege peştele preferat, crap, somon, merlucius, macrou, crap…etc.

Pentru început, dacă se alege un peşte cu solzi acesta va trebui curăţat de solzi, dacă nu are, acesta va trebui doar curăţat, pe dianuntru, precum şi pe dinafară. Cu un cutit bine ascutit se va despica burta peştilor de la coadă până sub cap şi se vor scoate organele interne.

Peştele se porţionează după cum vrea bucătarul

După ce a fost curăţat, ideal ar fi să fie ceva timp lăsat să îşi ia sare. Dacă peştele are icre acestea vor fi scoase şi păstrate cu sare într-un borcan. Pot fi păstrate luni de zile dacă se pune ceva mai multă sare. De asemenea, peştele poate fi folosit oricum, întreg, file, bucăţi mai mici, fiecare îl porţionează aşa cum vrea, nu există o regulă.

Ingrediente reţetă peşte cu roşii la cuptor

2 kg de peste proaspat sau congelat

o conserva de 400g de rosii cuburi sau 500g rosii de vara proaspete, coapte si zemoase

10 catei de usturoi zdrobiti sau tocati marunt (opţional)

3 rosii deshidratate tocate marunt

sare, piper, coriandru (merge traznet cu pestele)

3 linguri de otet balsamic (in loc de zeama de lamaie)

3-4 linguri de ulei de masline

patrunjel verde tocat pentru servit

Mod depreparare

După ce au fost curăţaţi, peştii se condimentează cu sare, sacă acesta nu a stat în prealabil la sare, piper asortat (negru, verde si rosu) şi coriandru. Se stopesc cu puţin oţet balsamic şi ulei de măsline.

Între timp se amestecă într-un castron conserva de roşii cuburi cu câteva roşii deshidratate tocate şi cu căţeii de usturoi, dacă se preferă acest condiment, dacă nu preparatul va fi delicios şi fără usturoi.

Peştii se aşează în tavă cu toate celelalte ingrediente, iar tava va merge la cuptor pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius. După ce tava a fost scoasă de la cuptor peste peşti se presară verdeaţa tocată mărunt.

Peştele se va servi cu mămăligă. Cei care nu sunt prieteni cu mămăliga îl pot servi la fel de bine şi cu pâine. Poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×