Reţeta zilei: pâine de casă fără drojdie. Se face mai repede şi e mai sănătoasă

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
22/03/2020, 12:00
Reţeta zilei: pâine de casă fără drojdie. Se face mai repede şi e mai sănătoasă
Reţeta zilei pâine de casă fără drojdie

Pâinea de casă se poate face și fără drojdie, mai ales în perioada aceasta de pandemie, când produsul a dispărut pur și simplu din magazine, iar atunci când se găsește ies adevărate lupte libere pentru un pachețel de drojdie.

Vă prezentăm reţeta zilei: pâine de casă fără drojdie

Soluția a venit de la Vlăduţ, celebrul bucătar de la emisiunea difuzată de Antena 1 „Neatza cu Răzvan și Dani”. Acesta a adus o rețetă de pâine fără drojdie, mult mai rapidă, mai sănătoasă și mai spornică.

Este vorba despre o rețetă de pâine având ca agent de creștere bicarbonatul de sodiu, cât s-o mai găsi și acesta prin magazine. Pâinea se poate coace la cuptor, sau mai rapid, la tigaie, sub formă de pite, sau turte ca pe vremea bunicii.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de pâine fără drojdie:

  • 1 kg făină tip 650
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de oțet
  • 500 ml apă
  • 50 ml ulei

Mod de preparare pentru Rețeta de pâine fără drojdie! Se cerne făina într-un vas, chiar de două ori pentru a fi aerată și se amestecă cu sarea. Bicarbonatul de sodiu se dizolvă în puțină apă caldă, nu în oțet ca la rețetele de prăjituri.

Peste făina amestecată cu sare se toarnă, treptat apa caldă și se amestecă, Pe parcursul amestecării, se adaugă și bicarbonatul dizolvat în apă, dar și oțetul.

Se frământă un aluat dens, a cărui textură se va definitiva adăugând ulei, la finalul frământării. Aluatul pentru pâine cu bicarbonat se acoperă, de preferință cu un vas de sticlă și se lasă la odihnit aproximativ 30 de minute.

După acest interval, se rup bucăți mici din aluat, se întind în foi circulare de 1 cm grosime și se coc pe ambele părți, într-o tigaie antiaderentă, încinsă la foc mediu, fără a fi unsă cu grăsime.

Pe aceeași temăCum preparăm celebrele Chifle Laugenbrot perfecte pentru mic dejun, pachete sau hamburgeriPentru o coacere uniformă și pentru a crea efect de cuptor, se va așeza un capac peste tigaie.

Pâinicile cu bicarbonat vor avea miezul mult mai dens decât la cele cu drojdie și vor fi mult mai consistente, deci nu va mai fi nevoie să mâncăm multă pâine, așadar facem și economie, deoarece nu se știe cât va dura pandemia de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×