Ce cumpără românii în timpul epidemiei de coronavirus! Vânzările la dezinfectanți au crescut cu 121%

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 22:31
Ce cumpără românii în timpul epidemiei de coronavirus! Vânzările la dezinfectanți au crescut cu 121%
Ce produse cumpără românii în plină epidemie de coronavirus. Vânzările au crescut considerabil. Sursa foto: dw.com

De teama noului coronavirus, românii au luat cu asalt toate supermarketurile din țară, în căutare de provizii pentru perioada în care vor fi nevoiți să rămână acasă. Carne, făină, drojdie, dulciuri, apă sau băuturi alcoolice, toate se regăsesc, aproape fără excepție, în aceste zile în coșurile de cumpărături ale oamenilor.

Vânzările supermarketurilor din țară au explodat în ultimele zile, pe fondul epidemiei de coronavirus

În ciuda faptului că marii retaileri dau asigurări că stocurile de produse sunt suficiente, cetățenii golesc rafturile, astfel încât trebuie să fii extrem de rapid dacă îți dorești să mai găsești vreunul din alimentele de bază.

Potrivit Digi 24, vânzările au sporit considerabil pe fondul panicii provocate de răspândirea agentului patogen denumit științific COVID-19.

Așa cum era de așteptat, cele mai căutate produse sunt săpunurile, gelurile sau șervețele antibacteriene, ale căror vânzări au înregistrat creșteri de 100, 604, respectiv 309%.

Totodată, românii cumpără cu 186% mai multă făină decât o făceau în mod obișnuit, iar orezul, uleiul și făina și ele se regăsesc la rândul lor pe lista de cumpărături, întrucât au înregistrat în ultimele zile vânzări mai mari cu 71 și 181%.

Nu lipsesc nici dezinfectanții pentru țesături (+121%), produsele pentru curățenie și uz casnic (+57%) sau hârtia igienică (+23%). Cât despre produsele alimentare, produsele de îngrijire personală și cele pentru casă, acestea se vând cu 18,5, 17,1 și 12,5% mai mult decât înaintea declanșării epidemiei de COVID-19.

Retailerii îi îndeamnă pe români să fie chibzuiți la cumpărături

Știm că mulți dintre voi sunt preocupați în legatură cu efectele răspândirii Coronavirusului (Covid-19). Vă înțelegem și vă împărtășim îngrijorările și vă anunțăm că facem tot ce putem pentru ca voi și familiile voastre să aveți alimentele și produsele esențiale de care aveți nevoie.

Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajații, clienții și de a asigura disponibilitatea produselor. Lucrăm îndeaproape cu autoritățile, furnizorii și partenerii noștri logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine și pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată”, se arată într-un comunicat transmis  de Asociația Marilor Rețele Comerciale din România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×