Rețeta zilei: Negresă de post cu vișine, nuci și glazură de ciocolată

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
06/04/2020, 20:49
Rețeta zilei: Negresă de post cu vișine, nuci și glazură de ciocolată
Negresă de post cu vișine, nuci și glazură de ciocolată sursa foto: bucataras.ro

Negresa de post cu vișine și nuci este o rețetă simplă și ușor de făcut, mai ales pentru cei care respectă perioada Postului Mare. Nevoia de dulce este mult mai mare în zilele de post, așa că rețeta pe care v-o recomandă Fanatik este și bună și gustoasă. Și dacă mai pui și faptul că într-o oră este gata, ar putea fi varianta perfectă.

Ingrediente

  • 4 căni de făină
  • 2 căni de zahar
  • 1 cană ulei
  • 2 căni apă minerală
  • 100 grame cacao (50 pentru negresă, 50 pentru glazură)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esență de rom
  • 500 grame vișine fără sâmburi sau un borcan de dulceață de vișine

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol făina, praful de cacao și praful de copt. În apa minerală se dizolvă zahărul și, apoi, se adaugă peste faină împreună cu uleiul. Amestecați bine bine obțineți o compoziție omogenă. După, se adaugă dulceața sau vișinele.

Compoziția se toarnă într-o tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor, la 180 de grade C. Din când în când se face testul cu scobitoarea. Blatul trebuie să fie pufos și când îl scoateți din cuptor și băgați scobitoarea în el, să nu rămână nimic pe băț.

Nuci sau nucă de cosos, după preferințe

Între timp se pregătește glazura. Puneți într-o cratiță zaharul, parful de cacao, uleiul și apa și amestecați bine până se omogenizează și obțineți consistența dorită.

La final, se toarnă glazura peste prajitură și când s-a răcit, presărați nucă măcinată sau bucați mai mari de nucă. Iar o altă variantă ar putea fi nuca de cocos, sau caju zobit. Aceeași variantă de prăjitură se poate face și cu stafide, mure sau căpșune, de preferat proaspete.

Aceasta este rețeta pentru zilele de post, dar se poate face și în celelalte perioade ale anului, cu unt, ouă și lapte. Ambele variante sunt extrem de gustoase.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×