Rețeta zilei. Mușchi de porc dulce-acrișor, o mâncare asiatică

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/10/2019, 12:27
Rețeta zilei. Mușchi de porc dulce-acrișor, o mâncare asiatică
Rețeta zilei. Mușchi de porc dulce-acrișor, o mâncare asiatică delicioasă. Sursa foto: ecuisine.ro

Rețeta zilei de astăzi este una de pe teritoriul Asiei și are două arome: dulce și acru. Este vorba de mușchi de porc dulce-acrișor, o mâncare în stil asiatic, gătită după o rețetă a maestrului bucătar Jamie Oliver. Acest preparat se poate servi ca atare sau ca o garnitură.

Rețeta zilei este inspirată din bucătăria asiatică. Mușchi de porc dulce-acrișor

Ingrediente pentru patru porții: 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 200 de grame de file de porc sau mușchi întreg
  • o ceapă roșie mică
  • un ardei galben
  • o rădăcină de ghimbir
  • doi căței de usturoi
  • o jumătate de ardei iute roșu
  • o legătură de coriandru
  • 2-3 linguri de sos de soia
  • o linguriță de făină de porumb
  • o linguriță de condimente ”five spices”
  • ulei de arahide
  • două linguri de oțet balsamic
  • o jumătate de salată
  • două lingurițe de semințe de susan
  • o conservă de ananas
  • sare, piper
  • 200 de grame de orez basmati.
Cum se prepară acest fel de mâncare
Mușchi de porc dulce acrișor cu ananas și condimente din belșug. Sursa foto: andreeachinesefood.ro

Mod de preparare mușchi de porc, o rețetă pregătită de Jamie Oliver

  1. Într-un vas încăpător puneți apă la fiert cu un vârf de sare. În momentul în care apa a început să clocotească adăugați orezul și gătiți-l în funcție de indicațiile de pe ambalaj. Când este gata scurgeți-l de apă și lăsați-l să stea acoperit cu o folie alimentară.
  2. Și acum să trecem la mușchiul de porc care se taie în cuburi mici.
  3. Legumele se spal, se curăță și se taie în cuburi sau felii subțiri (ardeiul).
  4. Într-un wok sau o tigaie adăugați unei de arahide și lăsați să se încingă.
  5. Se adaugă carnea și amestecul de cinci mirodenii. Se amestecă și se ține tigaia pe foc până când bucățile de carne încep să devină brune. În clipa în care carnea este gata se scoate din tigaie și se pune într-un bol.
  6. Stergeți tigaia cu o bucată de hârtie și puneți-o din nou pe foc. Când s-a încins bine turnați 2-3 linguri de ulei de arahide și toate legumele care au fost tăiate și tocate anterior. Se țin pe foc circa 2-3 minute.
  7. Se adaugă făina de porumb și două linguri de sos de soia. Se mai ține acest amestec pe foc câteva secunde și apoi se adaugă ananasul cu tot cu sirop.
  8. Se pune și carnea de porc și încă puțin sos de soia, în funcție de preferințe. Sosul se mai ține pe foc câteva minute până când începe să scadă.
  9. Orezul se pune pe farfurii, apoi se adaugă carnea și sosul.
  10. Ca decor se adaugă semințele de susan și frunzele de coriandru. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Închide ×