Rețeta zilei: Giouvarlakia sau ciorba de perișoare a la grec

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
22/06/2019, 15:02
Rețeta zilei: Giouvarlakia sau ciorba de perișoare a la grec
Rețeta zilei este ciorba de perișoare a la grec. Sursa foto: e-rețete.ro.

Iată și o nouă rețetă a zilei: giouvarlakia, adică ciorba de perișoare a la grec. Aceasta este una dintre cele mai populare ciorbe din statul elen, consumată cu precădere  în sezoanele reci (toamna și iarna), dar se bucură de succes în restaurante pe tot parcursul anului, mai ales că e una din cele mai cerute supe de către turiști.

Rețeta zilei: ciorbă de perișoare a la grec

Site-ul e-rețete.ro ne oferă cea mai bună variantă de ciorbă de perișoare a la grec pentru care nu vei avea mari bătăi de cap, iar ingredientele se găsesc cu ușurință în supermarketuri și piețe. Timpul de preparare nu diferă mult de cel obișnuit, al ciorbei de perișoare de toate zilele. Iată mai jos ingredientele și modul de preparare!

Ingrediente:

  • 400-450 de grame de carne tocată (combinată: vită, porc, pui);
  • o ceapă mică;
  • 50 de grame de orez cu bob rotund;
  • 3 fire de mărar;
  • un ou;
  • 1/2 linguriță sare și 1/8 piper măcinat;
  • 2-3 linguri de făină;
  • 80 mililitri de apă rece;
  • 2 linguri de ulei;
  • un morcov mare;
  • 1,8 litri de apă sau zeama de la supa de pui;
  • două ouă;
  • 60 mililitri zeamă de lămâie.

Mod de preparare pentru giouvarlakia

Amestecați orezul cu carnea tocată, sarea și mărarul pentru formarea perișoarelor. Dați ceapa peste răzătoare și adăugați-o peste combinația de carne cu orez. Puneți apoi peste această combinația oul și 80 de mililitri de apă rece și frământați până veți obține un amestec omogen. Puneți bolul cu biluțele din carne și orez la frigider până veți avea nevoie de el.

Căliți morcovul dat pe răzătoare, într-o oală, separat. Adăugați apa sau supa de pui și sărați baza care va sta la compunerea ciorbei. Puneți apoi perișoarele în oală și lăsați capacul întredeschis. Ca să nu se lipească perișoarele între ele, e indicat să le așezați la distanțe una de cealaltă în oală. Pe măsură ce supa va fierbe, ele vor deveni tari.

Bateți ouăle cu sucul de lămâie până obțineți o spumă. Adăugați trei polonice de supă fierbinte peste ouă și continuați să amestecați cu telul. Luați oala de pe foc după adăugarea compoziției de zeamă de lămâie cu ou înainte ca aceasta să dea în clocot. Puteți să condimentați la final, după gust, cu sare și piper.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×