Rețeta Zilei de azi, 22 iunie. Papanași delicioși cu smântână și dulceață

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
21/06/2019, 17:21
Rețeta Zilei de azi, 22 iunie. Papanași delicioși cu smântână și dulceață GALERIE FOTO
Reteta Zilei 22 iunie

FANATIK vă prezintă Rețeta Zilei de azi, 22 iunie. Vom prepara împreună papanaşi cu smântână şi dulceaţă. Va fi unul dintre cele mai apreciate deserturi pe care le-ați făcut vreodată! Copiii vă vor cere acest desert de cel puțin două ori pe săptămână!

Iată ingredientele pentru Rețeta Zilei de 22 iunie – papanași

Așadar, trebuie să vă faceți provizii de făină, de smântână, dar și de dulceață, deoarece acest desert este unul foarte gustos, apreciat atât de adulți, cât și de către copii!

Ingrediente

500 grame brânză grasă de vaci
100 grame zahăr
2 ouă
1 linguriţă rasă de bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
1 vârf de cuţit de sare
200 gr făină (plus 1-2 linguri)
300 grame smântână
200 grame dulceaţă
100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat)
500-700 ml ulei pentru prăjit

Reteta Zilei 22 iunie
Reteta Zilei 22 iunie

Mod de preparare a papanașilor

În primul rând, trebuie să cerneţi bine făina. Amestecaţi brânză de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Adăugaţi cele 200 de grame de făină şi coajă de lămâie. Amestecaţi bine, bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brânzei, mai adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar.

Aluatul care va fi obțuinut trebuie să fie unul moale, dar care să se desprindă de pe mâini. Apoi, puneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă. Pe o suprafaţă de lucru, curată şi uscată, pudraţi făina. Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora.

Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat. Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat, ca un covrig. În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi.

Papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc. Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veţi scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor face primele. Papanaşii se servesc cu smântână şi cu dulceaţă, dar şi cu zahăr pudră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×