FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de azi, 21 iunie. Astăzi vom găti împreună o rețetă spectaculos de ușoară, dar care vă va propulsa rapid în topul celor mai bune gospodine de pe scară, poate chiar din bloc! Cu siguranță vor pofti și vecinii, deoarece mirosul îmbietor se va duce până la ultimul etaj. Asta, în cazul în care stați la bloc. Dacă stați la casă, vă sfătuim să închideți geamul, pentru a nu vă trezi la poartă cu toți vecinii care să se invite la masă, unul câte unul. Ingredientul surpriză pentru rețeta de cornulețe fragede este untura, poate chiar cea rămasă pe fundul căldării, de la Crăciunul trecut!
Acestea sunt ingredientele pentru Rețeta Zilei de astăzi: cornulețe fragede
- 250 g untură
- 500 g făină
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 linguri otet de vin alb
- 5 linguri apă minerală
- 1 fiola esentă de vanilie
- 150 g zahăr pudră pentru pudrare
Ingrediente pentru umplutură: rahat sau un borcan de gem cu nucă
Mod de preparare:
Într-un bol se freacă untura cu zahărul, se adaugă apa minerala, oțetul și esența de vanilie. Se cerne făina peste compoziție și se frămantă până se obține un aluat potrivit de tare și totodată ușor de modelat. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la rece pentru circa 30-40 min.

Cornulețele se umplu cu rahat sau gem cu nucă
Pe blatul de lucru presărat cu făina întindem aluatul în foaie mai groasă sau mai subtire după preferințe. Aluatul se taie în triunghiuri de aproximativ 2-3 cm. În coltul triunghiului se asează umplutura, care poate fi, după cum am scris mai sus, rahat tăiat cubulețe mici sau gem amestecat cu miez de nucă măcinat sau sfărâmat. Bucățile de miez de nucă lăsate puțin mai mari sunt o adevărată bucurie. După ce ați plasat umplutura, se rulează cornulețul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Se asează cornuletele formate într-o tava de copt tapetată cu hartie de copt si se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 minute, până devin ușor rumene la suprafață, apoi se scot și se tăvălesc calde prin zahărul pudră. Din această cantitate, vă vor ieși aproximativ 50 de cornulețe!