Cum să faci curățenie după Rusalii cu bicarbonat de sodiu! Secretele gospodinelor

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
17/06/2019, 08:36
Cum să faci curățenie după Rusalii cu bicarbonat de sodiu! Secretele gospodinelor
Cum să faci curățenie în toată casa cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: fabiosa.com

După fiecare sărbătoare, deci și după Rusalii, marea provocare este să faci din nou din casa ta curățenie lună-bec. Multe persoane se confruntă cu serioase probleme mai ales că unii musafiri vin, lasă mizerie și pleacă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, iar corvoada pică pe capul gazdei. Dacă nu știi cum să faci curățenie după Rusalii rapid și eficient, îți spunem că te poate ajuta bicarbonatul de sodiu.

Curățenia după Rusalii, operațiune reușită cu bicarbonat de sodiu

Nimic nu e mai frumos decât să petreci sărbătorile alături de familie și de prieteni, iar acolo unde se adună mulți oameni, inevitabil vor apărea accidente: răsturnat cafea sau vin pe covor, vase nespălate de două zile sau pur și așa mai departe. Bicarbonatul este util pentru orice colț al casei tale și te scapă de la petele de grăsime de pe masă sau podea până la curățarea veselei în timp record.

Dacă vrei să scapi mai ușor de urmele de ulei sau alte resturi de mâncare lipicioare de pe masa din bucătărie sau din living, ai nevoie de două linguri de bicarbonat de sodiu, două linguri de oțet și puțină apă. Amestecă aceste ingrediente și freacă suav cu un burete suprafețele care necesită o curățare totală. Vei vedea cum grăsimea se va desprinde imediat, iar mesele vor părea noi de la strălucire.

Așa arată chiuveta după curățarea cu bicarbonat. Sursa foto: Vivid Cleaning

Bicarbonatul curăță și interiorul electrocasnicelor

O altă problemă cu care se confruntă mulți este curățarea aragazului ori a celorlalte obiecte folosite înainte de Rusalii precum mașina de spălat vase, cuptorul cu microunde, frigiderul etc. Pentru a curăța în interiorul electrocasnicelor ai nevoie de o sticlă cu pulverizator pe care să o umpli cu apă și cu trei lingurițe de bicarbonat. Agită bine sticlă și pulverizează în locurile pe care vrei să le cureți.

Cât despre mizeria de pe covor, pete de cafea, suc ori alte lichide, e suficient să freci covoarele cu o perie pe care să pulverizezi cu bicarbonat de sodiu combinat cu oțet și apă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×