Rețeta zilei de sâmbătă, 11 aprilie. Tocăniță de soia cu legume, mâncare de post

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
10/04/2020, 15:19
Rețeta zilei de sâmbătă, 11 aprilie. Tocăniță de soia cu legume, mâncare de post
Rețeta zilei de sâmbătă, 11 aprilie. Rețetă de tocăniță de soia cu legume din belșug. Sursa foto: captură video Youtube

Mai avem puțin și ieșim din Postul Paștelui, dar până atunci trebuie să pregătim mese delicioase și savuroase fără produse din carne, ouă sau lactate. Rețeta recomandată pentru sâmbătă, 11 aprilie, este tocănița de soia cu legume din belșug care este ușor de pregătit.

Tocăniță de soia cu legume, rețeta de post pentru ziua de sâmbătă, 11 aprilie

Acest fel de mâncare este asemănătoare cu tocănița de cartofi doar că are bucățele de soia din belșug. Mâncarea de soia cu legume conține o multitudine de arome care te îmbie și pe deasupra este și foarte gustoasă și sățioasă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cartofii și bucățile de soia, cât și sosul gustos fac din această tocăniță o mâncare simplă și bună și uite mai pui că nu este nici foarte greu de preparat. Și nici nu vei petrece mul timp în bucătărie, merită încercată!

Ingrediente necesare pentru 6 porții de tocăniță de soia cu legume: 

  • 60 grame de soia cubulețe
  • o jumătate de ceapă albă medie
  • o jumătate de ceapă roșie medie
  • 6 cartofi de mărime medie
  • 1-2 căței de usturoi
  • un sfert de ardei roșu
  • un morcov
  • 50 ml pasata de roșii
  • sare, piper, paprica, chimen măcinat și semnițe, o foaie de dafin
  • 5 linguri de ulei
  • pătrunjel verde pentru decor.

Mod de preparare tocăniță de soia cu legume din belșug

  1. Cubulețele de soia se înmoaie într-o combinație de apă cu condimente din belșug, în funcție de preferințele fiecăruia. Peste acest sos se adaugă și 1-2 linguri de ulei
  2. Cuburile de soia trebuie lăsate în acest acest amestec 30-40 de minute sau până când se înmoaie
  3. Separat se pune o tigaie la 2-3 linguri de ulei la încins. Aici se adaugă cepele și chimenul care va conferi o aromă deosebită. Mare atenție să nu se ardă ceapa
  4. Se adaugă ardeii tăiați cubulețe și morcovii feliați
  5. Se condimentează cu sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia
  6. După ce s-au călit legumele se adaugă 600 ml de apă și cartofii tăiați cubulețe care vor sta pe foc până se fierb
  7. Când apa începe să scadă se adaugă cubulețele înmuiate de soia, pasata de roșii, usturoiul pisat și foaia de dafin
  8. Se lasă la foc mediu până scade apa și apoi se condimentează
  9. Când cartofii sunt fierți înseamnă că tocănița este gata
  10. Se adăugă verdeața și tocănița este gata de a fi servită. Poftă bună!

 

 

 

 

 

Închide ×