Rețeta zilei de miercuri, 8 ianuarie. Pui Tikka Masala, un preparat internațional

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 14:46
Rețeta zilei de miercuri, 8 ianuarie. Pui Tikka Masala, un preparat internațional
Pui Tikka Masala, un preparat aromat de origine indiană. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta recomandată pentru ziua de miercuri, 8 ianuarie 2020, vine din bucătăria internațională, mai exact de pe continentul asiatic. Preparatul indian este nu doar gustos, dar și foarte aromat și colorat. Află din rândurile de mai jos cum se pregătește rețeta.

Rețeta zilei de 8 ianuarie. Pui Tikka Masala, o mâncare indiană

India este renumită nu doar pentru cultura și tradițiile sale, dar și pentru bucătărie. Aromele și condimentele colorate fac din preparate niște delicii culinare. Cu siguranță, nu vei uita prea curând gustul Indiei și vei reveni mereu la aceste preparate.

Puiul Tikka Masala se pregătește într-un timp relativ scurt și este ideal atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină. Explozia de culori și condimente te va face să ceri, cu siguranță, și o a doua porție.

Ingrediente necesare pentru pui Tikka Masala: 

  • 3-4 bucăți piept de pui, tăiate cubulețe
  •  250 grame iaurt
  •  1 lingură zeamă de lămâie
  •  2 cepe tocate mărunt
  •  2 ardei roșii tocați
  •  1 linguriță turmeric
  •  3 lingurițe chimion ras
  •  4 lingurițe piper
  •  1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  •  1 linguriță sare
  •  1 lingură de unt
  •  2 căței de usturoi pisați
  •  1 linguriță boia de ardei iute
  •  240 grame sos de roșii sau bulion
  •  240 ml smântână de gătit
  •  pătrunjel proaspăt pentru decorat.

Mod de preparare Pui Tikka Masala:

  1. Într-un vas încăpător se pun iaurt, chimion, sare, turmeric, boia de ardei iute, coriandru, piper și zeama de lămâie și se amestecă
  2. Bucățile de pui se acoperă cu acest amestec de marinadă pe ambele părți și se așază pe o farfurie
  3. Puiul acoperit cu o folie de plastic trebuie să stea minim o oră la frigider
  4. După ce se scoate de la rece se prăjește într-o tigaie încinsă timp de 5 minute pe fiecare parte
  5. Într-o tigaie separată se vor căli ceapa și ardeiul în unt
  6. Peste ceapă și ardei se adaugă și restul de condimente
  7. Se mai pune sosul de roșii și smântâna și se amestecă bine
  8. Sosul trebuie să fiarbă la foc mic pentru circa 20 de minute
  9. Peste sos se adaugă bucățile de pui și se mai lasă pe aragaz circa 10 minute
  10. Tigaia trebuie să fie semi-acoperită, iar focul să fie mic
  11. La final se adaugă pătrunjel proaspăt tocat deasupra
  12. Puiul Tikka Masala se servește alături de orez simplu
  13. Spor la treabă și poftă bună!

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×