Rețeta zilei de marți, 7 ianuarie. Nuci umplute cu cremă de cacao

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 13:30
Rețeta zilei de marți, 7 ianuarie. Nuci umplute cu cremă de cacao

Rețeta recomandată pentru ziua de marți, 7 ianuarie, este cea de nuci umplute, un desert rafinat și simplu. Acest preparat este unul extrem de vechi și se pregătește foarte ușor.

Rețeta zilei de marți: nuci umplute cu cremă

Nucile umplute cu cremă de cacao sunt foarte iubite de români, iar gospodinele pregătesc acest desert nu numai de sărbători, ci și în oricare altă zi din an. Unele gospodine au o formă specială pentru cojile de nucă, dar astăzi le vom pregăti simplu, cu mâna.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare pentru aluat: 

  • 200 de grame de unt cu o grăsime cât mai mare
  • 650 de grame de făină albă
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • un plic de praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă: 

  • 300 de grame de nucă mărunțită
  • 200 ml de lapte
  • 150 de grame de zahăr
  • o linguriță de esență de rom
  • o lingură de cacao
  • câteva linguri de gem, oricare vă place mai mult
  • 200 de grame din marginile rămase după tăierea „cojilor” de nucă

Mod de preparare nuci umplute cu cremă de cacao

  1. Pentru început se pregătește aluatul pentru nuci. Într-un castron mai mare se mixează untul cu zahărul până când se formează o cremă fină
  2. Peste crema obținută se adaugă cele 4 ouă pe rând și se amestecă bine
  3. Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează treptat în compoziție
  4. Aluatul obținut se frământă până când devine omogen și se poate desprinde ușor de pe marginea vasului
  5. Se formează o bilă mare de aluat și se modelează biluțe de circa 5-7 grame
  6. Se ia o tavă și se unge cu puțin ulei. Ulterior, se pun bilele în tavă și se coc la foc mic pe aragaz. Se întorc astfel încât să fie bine coapte pe ambele părți
  7. Cojile sunt gata când se desprind ușor de pe forma de copt
  8. Surplusul de pe margini se taie și se păstrează pentru cremă
  9. Între timp se face crema pentru nuci. Într-un alt bol se pun marginile rămase la punctul 8, se adaugă nuca mărunțită, esența de rom, lingura de cacao, gemul și laptele fierbinte și se amestecă bine până se formează o cremă fină
  10. Cojile de nucă se umplu cu cremă și se lipesc două câte două
  11. Excesul de cremă se șterge de pe margini
  12. Nucile cu cremă de cacao se pudrează cu zahăr pudră
  13. Spor la gătit și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Închide ×