Rețeta zilei de vineri, 3 ianuarie 2020, este cea de somon crocant cu legume. Îți spunem cum poți să pui în valoare acest tip de pește și de ce fel de legume ai nevoie pentru ca acesta să se potrivească la gust.
Rețeta zilei de vineri: somon crocant cu legume
Este una dintre rețetele pe care ți le recomandăm, mai ales acum, când trebuie să oferim organismului nostru vitamine și nutrienți esențiali, grăsimi bune. E o rețetă ușoară, care cade bine stomacului după mesele copioase de la sărbătorile de iarnă.
Ingrediente necesare pentru somon crocant cu legume:
- 2 bucăți de medalion de somon;
- zeama de la o lămâie;
- rondele de morcovi;
- conopidă;
- mazăre;
- boabe de porumb;
- piper alb măcinat;
- sare;
- 100 de mililitri de apă;
- 2 linguri de unt;
- ulei de măsline.
Mod de preparare pentru somon crocant
Trebuie să alegi cu foarte mare atenție somonul din magazin. Uită-te la termenul de expirare înainte să îl achiziționezi. Peștele trebuie să fie proaspăt și nu aproape de expirare, căci astfel gustul nu va fi cel dorit.
Spală peștele sub un jet de apă rece și condimentează-l cu foarte puțină sare și piper alb măcinat. Stropește-l apoi cu zeama de la o lămâie și lasă medalioanele de somon pe o farfurie sau într-un bol mare de sticlă timp de aproximativ 20 de minute, la temperatura camerei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Ideea este să se impregneze foarte bine sarea, piperul și zeama de lămâie în textura peștelui.
În cele douăzeci de minute te poți apuca de prepararea legumelor. Spală legumele și pune-le într-un bol, și amestecă-l adăugând două-trei lingurițe de ulei de măsline.
Ia o tigaie de teflon și pune rondelele de pește. Poți adăuga o singură picătură de ulei de măsline. Nu e nevoie de mai mult. Peștele e gata când vezi că are o culoare aurie (nu durează mai mult de 10 minute).
Folosește o tigaie wok în care să pui untul la topit, legumele și cei 100 de militri de apă. Lasă tigaia la foc mic și condimentează apoi cu sare.
Legumele se pun pe aceeași farfurie cu medalioanele de somon și o bucată de lămâie. Poftă bună! Rețeta a fost inspirată de pe site-ul gustos.ro.