ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO te învață să faci cea mai bună friptură de porc la cuptor, cu usturoi şi vin, ideală pentru masa de Revelion, mai ales dacă aștepți și invitați! Cu siguranță nu te vei face de râs cu această rețetă, ba vei deveni chiar un adevărat chef, cel puțin printre prieteni!
Gătește de Revelion cea mai bună friptură de porc la cuptor, cu usturoi şi vin
Ingrediente
- 2 bucăţi cotlet, ceafă sau spată de porc (a câte 250-300 grame fiecare)
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri de untură de porc
- 1 cană de vin alb sec
- 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi (opțional) fulgi de ardei iute
- 1 foaie de dafin,sare si piper.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc mediu, circa 190 de grade Celsius, apoi se trece la treabă. Dacă este nevoie, batem carnea cu ciocanul de snițele, în cazul în care friptura este prea groasă sau dacă are zgârciuri.
Atenție la aburii încinși
Se asezonează carnea cu amestecul de condimente, sare şi piper. Bucățile de carne bine asezonate se pun într-o tavă încăpătoare, apoi se adaugă untura de porc, foaia de dafin, vinul şi căţeii de usturoi necurăţaţi. Aceștia se zdrobesc însă cu latul cuţitului chiar înainte de a fi adăugați, pentru a-și păstra savoarea.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi introduceţi-o la cuptor. Lăsaţi tava acoperită timp de 45 de minute. După cele 45 de minute, scoateți tava din cuptor, dați la o partea folia de pe tavă. Atenție, deoarece nu e de joacă cu aburii fierbinți!
Creşteţi temperatura cuptorului la 210 grade (foc mare).Reintroduceți carnea la cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte. Friptura de porc se serveşte ca atare, cu diverse garnituri, dar cu minunea de sos format în tavă.
Dacă sosul a scăzut prea mult, mai adăugaţi o jumătate de cană de vin la finalul preparării. Pentru această friptură puteți alege orice garnitură doriți.
Merge bine cu cartofi la cuptor, cu garnitura de cartofi si broccoli şi salată de sfecla roşie, dar merge la fel de bine și cu amestec mexican și murături asortate. Să aveți poftă!