Rețeta zilei de 1 ianuarie 2020: Ciorbă pentru mahmureală, recomandată de un cunoscut bucătar

Dan Suta   
în Stiri mondene
31/12/2019, 15:14
Rețeta zilei de 1 ianuarie 2020: Ciorbă pentru mahmureală, recomandată de un cunoscut bucătar
Ciorbă pentru mahmureală. Sursa foto: Mircea Groza/ adevărul.ro

Rețeta zilei de 1 ianuarie 2020 este cea de ciorbă pentru a combate starea de mahmureală, recomandată de un cunoscut bucătar din Ardeal, Mircea Groza.

Rețeta zilei de 1 ianuarie: Ciorbă pentru mahmureală brevetată de bucătarul Mircea Groza

Gastronomul susține că aceasta ciorbă îi face pe cei care se trezesc cu dureri de cap a doua zi după Revelion să se simtă mai bine după un singur castron.

Rețeta lui Groza este una foarte interesantă și nu presupune mari eforturi. Înainte de toate, acesta recomandă prepararea unei omlete, sub formă de plăcintă.

Ciorba se poate consuma cu murături

Pentru aceasta e nevoie de șuncă afumată tăiată cubulețe, o bucată de slănină afumată, pe care o vei căli într-o tigaie fără ulei.

Separat se bat trei ouă peste care se adaugă sare și piper după gust și ceapă roșie, uscată, tăiat mărunt de tot.

Se amestecă apoi cu bucățile de șuncă, iar pentru ca omleta să fie suficient de pufoasă, ca o plăcintă, se mai bat nițel ouăle.

Se amestecă omleta în tigaie, în untură topită după prăjirea șuncii și a slăninei.  Apoi, după prepararea acestei omlete delicioase, se poate trece la pregătirea ciorbei.

Pentru ciornă vei avea nevoie de trei cepe tăiate cât se poate de mărunt, înăbușite într-o oală cu două-trei linguri de ulei de floarea soarelui și apă.

Se amestecă încontinuu, iar apoi se completează cu supă de carne. Când ceapa e suficient de fiartă se adaugă trei căței de usturoi dați pe răzătoare.

Pentru a crește potențialul de antimahmureală, se mai pune un păhărel de oțet de mere în supă.

Se lasă la clocotit de două-trei ori, apoi se adaugă peste omleta preparată anterior, tăiată bucățele.

Ciorba se combină cu o cană de iaurt după ce este gata ori cu trei gălbenușuri de ou, peste care se toarnă zeamă fierbinte.

Această ciorbă se poate consuma cu murături și pâine de casă, iar gustul ei este delicios. Rețeta a fost oferită de bucătarul sălăjean pentru adevărul.ro.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×